dysfunksjonell.no
19Sep/080

For et styr..

Jeg skjønner ikke at ting skal være så forbannet vanskelig så fort man må gjøre noe som innebærer et offentlig kontor. I hele formiddag har jeg sittet her og ringt rundt, for å finne ut hvordan jeg får tak i et nytt "parkeringsbevis for forflytningshemmede", som det så fint heter. Siden jeg tidligere hadde bil, hadde jeg også en slikt bevis - men ettersom det skal ligge godt synlig på dashbordet har all skriften blitt bleket bort av sollys og denslags, og kortet er ubrukelig.

Dum som jeg er tenkte jeg jo at det bare var å ringe kommunen - det er jo kommunen som har utstedt dette beviset til meg tidligere - men så enkelt var det altså ikke. Bydelskontoret mitt visste nemlig ingenting. Nei, ingenting. Jeg fikk etterhvert nummeret til et annet bydelskontor - hovedkontoret, so to speak - og der kunne de heller ikke hjelpe meg med annet enn å gi meg telefonnummeret til nok et kontor. Da jeg ringte det tredje kontoret, som er ansvarlig for parkering og denslags, fikk jeg vite at jeg kunne få tilsendt søknadspapirer, men at det helt sikkert var lettere å snakke med den som hadde utstedt beviset opprinnelig for å bare få et nytt. Vel, jeg har nå endret adresse i Folkeregisteret, og fått beskjed om at jeg tilhører Trondheim kommune uansett pokker - men når jeg da ringte min gamle kommune ble saken ordnet umiddelbart. Tenke seg til, her har jeg ringt tre ulike kontorer i storbyen og så er det den vesle kommunen min som hjelper meg til slutt.

Un-freakin'-believable!

Posted by Shamini on September 19, 2008 – 12:51 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Lol. Ansvarsfraskrivelse, manglende rutiner, og ikke-oppdatert og ufullstendig informasjon til de ansatte er vel kommunale og statlige institusjoners måte å slippe unna å faktisk gjøre noe for sine brukere.

  Bra du fikk ordnet det, i alle fall Smile

  PoPSiCLes siste bloginnlegg: Ny jobb ja!

 2. Det er litt skremmende når svaret jeg får på telefon er “ja, nei.. æ veit itj..”, hvorpå vedkommende spør en kollega og fortsatt ikke kan svare meg på det jeg lurer på – som i og for seg er et enkelt spørsmål? Jeg mener, i en relativt stor by som dette burde de ha nok handikappede med parkeringsbevis, så jeg skjønner ikke helt hvordan det kan være ukjent for kommunen.

 3. I den perioden for noen år siden, da vi begge gikk arbeidsledige uten krav på dagpenger, var vi avhengig av sosialstønad. Hadde vi fått en krone for hver gang de sendte oss rundt for å gjøre jobben deres fordi de ikke visste i det hele tatt hva de gjorde så hadde vi vært søkkrike nå og levd som krøsuser. Trondheim kommune har ikke peiling i det hele tatt. Jeg vet mer om hvordan systemet fungerer enn en sosialkurator ansatt i Trondheim sør. Noen ganger er mindre kommuner mye bedre jam

 4. Nåja. Det var IKKE det jeg prøvde å si med dette innlegget, og det kan du lese mer om under “Livssituasjonen” om du vil. Min gamle kommune har ikke gjort stort annet enn å gjøre mitt, og min families liv til et helvete – og bare dette ene året i Trondheim har vært et himmelrike i sammenligning med de 27 årene jeg hadde hjemme. Det er et under at foreldrene mine fortsatt holder sammen, og at ikke kommunen har drevet dem fra hverandre med alle disse årene med “terror” – istedet for å bare yte hjelpen vi hadde krav på. Så nei, det skal de pokker ikke få. Jeg syns bare det er sørgelig at kommuner generelt i “et av verdens rikeste land” ikke kan hjelpe med så enkle ting som parkeringsbevis, uten å måtte spørre gud og hvermann – og fortsatt ikke ha noe svar.

  .. det dog ikke meningen å virke sinna på deg, Linda – men det er ingenting som provoserer meg mer enn snakk om kommuner i dette landet, og tilhørende helsevesen. Etter 28 år med helvete unner jeg ingen – absolutt INGEN – å råke ut for noe som gjør at de kanskje har behov for et hjelpeapparat i regi av en eller annen kommune. Den gamle kommunen min er flott, helt nydelig – det vet jo du som selv er nordfra – men tanken på å evt. flytte tilbake gjør meg dårlig, nettopp fordi jeg ikke kommer utenom kommunen.

 5. No offence taken. Forstår at det blir vanskelig jah. Jeg er jo ikke akkurat i din situasjon men har opplevd mitt jeg også som jeg sa og vet at kommuner gjør ting mer rotete og vanskelig enn nødvendig. Mottoet deres er jo: Hvorfor gjøre ting enkelt når det kan gjøres vanskelig.

 6. Dét mottoet fins det vel ingen tvil om. Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.