dysfunksjonell.no
11Sep/080

Canon Digital Ixus 80 IS

Canon Digital Ixus 80 ISHva hadde vel livet vært uten gadgets? Jeg har lenge hatt en svak interesse for fotografering, og for noen år siden kjøpte jeg meg et Panasonic Lumix FZ5-digital kamera. Det er et flott kamera til mitt bruk, og da jeg kjøpte det valgte jeg nettopp det kameraet fordi det var "kjapt på avtrekkeren". På den tiden tok jeg nemlig haugevis med bilder av chinchillaene mine, og jeg var drittlei av å kun sitte igjen med bilder av haler! Om du ikke vet hva en chinchilla er, så er dette en utrolig herlig gnager med bøttevis av personlighet, ..og lopper i bakbeina. Ja, ikke faktisk utøy da, men det er så og si umulig å få en chinchilla til å sitte rolig, med mindre du har vært heldig å fått deg en av den sjeldne, rolige sorten. Jeg har vært oppdretter av disse fantastiske dyrene i 8 år, men la hobbyen på hylla når jeg flytta til Trondheim - mye fordi det er umulig å finne leilighet som både er tilrettelagt og hvor det er tillatt med dyrehold. Uansett, jeg er fortsatt kjempefornøyd med kameraet mitt - og jeg er sikker på at jeg hadde blitt enda mer fornøyd om jeg bare hadde giddet å lese bruksanvisningen for å kunne bruke alle innstillingene korrekt - men jeg syns det er ganske stort, og det blir liksom et tiltak å ta det med seg, med mindre vi skal noe spesielt. Derfor hadde jeg lyst på et lite, lett og kompakt kamera, og begynte å snakke med Øyvind om dette. Han kunne også tenke seg et kamera som man alltid har tilgjengelig i vesken eller i en lomme, og vi ble enige om å skaffe oss et sånt et. Etter å ha surfa litt rundt på nett, og kikket på alternativer og tester, fant vi ut at vi skulle gå for Canon Digital Ixus 80 IS - og sånn ble det. Øyvind har satt seg inn i alle funksjonene ved det, og forsøkt å lære meg endel av det også, og så langt er vi begge kjempefornøyde med kameraet! Litt av tanken min bak var å ha muligheten til å ta snapshots når vi er ute og finner på ting, som kan pryde innleggene mine.

Posted by Shamini on September 11, 2008 – 3:33 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Livet uten gadgets hadde vært KJEDELIG!!!

 2. Jeg har et Canon EOS 30D, og elsker mitt kameraSmile Også har jeg telelinse, noe som i visse tilfeller kan være meget kjekt.

 3. Speilrefleks ja, det hadde vært noe det. “Dessverre” har jeg ikke behov for et speilreflekskamera, siden jeg ikke bruker kamera til mer enn der-og-da-bilder per dags dato – men det står på ønskelista ja. Kanskje det dukker opp en ypperlig unnskyldning som kan brukes til å gå til anskaffelse av et? Er jo lov å håpe. Wink

 4. Unnskyldningen får være at der-og-da-bildene blir av mye bedre kvalitet med et speilreflekskamera, ikke minst du kan ta langt flere bilder per sekund. Wink

 5. Joda, du har en god unnskyldning der, men selv om det kanskje kan virke sånn, så vet jeg ikke om kontoen min syns det er en god nok unnskyldning til å bruke.. what.. 12K. De pengene burde vel gjerne settes av til husleie og denslags “fornuftige” ting, hvor enn kjedelig det er.

 6. Ja, fornuftige ting kan være en sann pest og plage Smile
  Men 12K? Litt av et kamera du i så fall hadde i tankene *hehe* Gikk for et Nikon D60 til 4500. Og ca 2800 for et Nikon D40 er jo heller ikke ille. Men som som du sier – I noen tilfeller kan det lønne seg å gå for de mer fornuftige tingene man trenger penger til.

 7. 12K var vel prisen på det kameraet som Joakim nevnte her. Speilrefleks til 4500,- slår meg som ufattelig billig? Eller er det bare jeg som har ramla av lasset hva kamerapriser idag angår? 4500,- er litt mindre enn jeg betalte for mitt Panasonic Lumix FZ5, og det er et helt ordinært digitalkamera. Det skal dog sies at jeg kjøpte det mens det var rimelig ferskt på markedet. Om speilrefleks er nede i en såpass menneskelig pris, så er det vel ikke utenkelig at det blir et sånt et i heimen etterhvert.

 8. Jeg har et lignende kamera, Canon Digital Ixus 850 IS. Er veldig fornøyd med det. Kvaliteten blir ikke i nærheten av bilder tatt med speilrefleks, men så er det jo til gjengjeld mye enklere å ha med seg overalt, og til å være kompaktkamera kunne det nok ikke vært så mye bedre. Det stemmer at speilrefleks har blitt utrolig billig den siste tiden, så det skal i alle fall jeg gå til anskaffelse av om ikke så alt for lang tid Smile

  Kjerstis siste bloginnlegg: Premieutdeling

 9. Selvsagt er ikke kvaliteten i nærheten av speilrefleks, men det var jo ikke derfor vi gikk til innkjøp av det. Det er som du sier kjekt å ha et lite, hendig kamera tilgjengelig når man er ute, eller om man vil ha bilder av noe spesielt i anledning blogging. Tror kanskje ikke det går allverdens lang tid før det blir speilrefleks her heller – men jeg syns kanskje det er i overkant dyrt om man egentlig ikke fotograferer noe særlig.. for det gjør vi jo ikke. På en annen side ville kanskje et skikkelig kamera forandre på det?


Leave a comment

No trackbacks yet.