dysfunksjonell.no
10Sep/080

Kan man ha for mange kort?

Jeg og Bodil elsker kort. Bonuskort, rabattkort, betalingskort, papp- eller plastkort - vi bare ha dem. Beklageligvis har jeg forelsket meg totalt i den lille A-planen, og i den er det ikke plass til like mye som i en av de store. Er nesten så jeg vurderer å skaffe meg en i A5-størrelse, jeg mener.. den må da ha plass til alt tenkelig? Etter å ha handlet i utallige butikker hvor jeg kunne fått Coop-prosenten min dersom jeg hadde hatt kortet med meg, begynte jeg å gå med det på meg til en hver tid. Deretter har jeg Big Bite-kortet, bonuskort på kaffe hos Choco Boco, Jordbærpikene og Dromedar Kaffebar, Samfundet-kortet, The Body Shop-kortet, og selvsagt begge VISA-kortene mine. "Herregud, hva skal du med alle disse kortene?" tenker vel du, men jeg bruker faktisk samtlige ganske ofte - Bodil kan bekrefte dette.

Uansett, nå har jeg gått til anskaffelse av nok et kort, plastkort denne gangen, og den heldige vinner ble t:kort! Jeg tenker nemlig det at det må da være mye lettere å bippe et kort på bussen, enn å stresse med å måtte ha mynter til enhver tid? Det sparer tid og er så uendelig mye lettere, i tillegg til at jeg kanskje slipper maset fra forskjellige bussjåfører om hvorvidt jeg har krav på honnør eller ikke, og hvorvidt ledsagerbeviset mitt er gyldig fordi det står et annet kommunenavn enn Trondheim på det. Såvidt meg bekjent trenger jeg like mye ledsager om jeg er i Trondheim, i Bodø, i Oslo eller i New York, men det fikk jeg ikke spesielt mye forståelse for. "Heldigvis" sakket vi køen såpass at "han lot det gå for denne gang", og dermed fikk jeg bussbillett til prisen jeg har krav på den gangen også. Dette t:kortet kan konfigureres via en reisekonto som man fyller opp feks. via nettbank - og så lenge det er penger på den, så fungerer kortet som en normal billett. Der kan du også velge hvilken type kort du vil ha, ut fra hvor mye du velger å bruke kollektivtrafikk, og du kan sette opp ruter etter hvilke soner du reiser mellom. I all hovedsak bruker jeg bussen til og fra skolen, men det hender at jeg velger å ty til bussen om det er kaldt ute, og jeg må en tur til byen. Blir spennende å se om dette funker!

Posted by Shamini on September 10, 2008 – 7:43 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Det skulle vært et smartkort, et kort hvor man kunne programmere inn alle kortene man hadde, tenk så god plass man hadde fått i lommeboken da.

    Joakims siste bloginnlegg: Kverulanten trenger ny pc

  2. Hm, ja, du sier igrunn noe der. Men nå er jo jeg jente da, og jeg hadde ikke bytta A-planen min i noen iPhone eller HTC – selv om fler av kompisene mine har prøvd å overbevise meg om at det er så voldsomt mye bedre og lettere, så det er igrunn lite trolig at jeg hadde bytta mine ..8-9 kort i 1. Wink

  3. Jeg er jente, og jeg har for lengst bytta ut a-planen min med HTC. Mye mer praktisk Grin

  4. Psjt.. skulle ikke tro du var jente med det utsagnet der! Wink Jeg mener, du kan jo ikke klusse med markeringstusjer i kule farger på HTCen!


Leave a comment

No trackbacks yet.