dysfunksjonell.no
26Aug/080

Den Eneste Ene

I disse dager skriver jeg ganske mye om skole, og studentlivet. Det er rett og slett fordi jeg omsider har funnet gleden i det å være student. Denne gangen er det ikke alt det "andre" som gjør studentlivet morsomt, det er det å studere faget jeg har valgt meg ut, med alt det måtte innebære, selv å stå opp tidlig om morgenen for å få med meg forelesningene. Idag var første dagen for forelesning i fonetikk, og jeg er svært fornøyd. Det er jo ingen hemmelighet at jeg var spent på hvordan det ville foregå, og nøyaktig hva faget kom til å handle om. Vi er totalt seks stykker som deltar, to gutter og hele fire jenter, fra studieretningene engelsk, lingvistikk og ..fonetikk.

“Phonetics (from the Greek φωνή (phonê) “sound” or “voice” ) is the study of the physical sounds of human speech. It is concerned with the physical properties of speech sounds (phones), and the processes of their physiological production, auditory reception, and neuro-physiological perception.”

Wikipedia

Fonetikk ja, det er liksom meg, det. For jeg er nemlig den eneste i Norge som studerer til en bachelor i fonetikk, på nåværende tidspunkt. Må innrømme at det er litt kult - men jeg syns det er litt merkelig også. Blir liksom ingen utagerende festing med linjeforeninga nå, nei! Alle de andre studerer fonetikk som et støttefag, altså et tillegg i den studieretningen de har fra før. Jeg er den eneste som kun har fonetikk, - og som skal konse om kun det i de neste 3-5 årene, avhengig av om jeg avslutter med bachelor, eller fortsetter med master. Faget er jo kjempeinteressant, og jeg liker at det er så mange ulike retninger du kan velge å jobbe med fonetikk i. Tok ikke lang tid før jeg skjønte at dette er korrekt studieretning for meg, og endelig føler jeg at jeg ikke studerer bare tull, men at jeg har et klart forestående mål med det jeg gjør.

Feels good, baby! Grin

Posted by Shamini on August 26, 2008 – 9:50 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. ooooowwww endast du, fast.. vad är det? *ler*
  =P

  Och och bitteliten mår alldeles utmärkt. Smile
  japp denna plupp kommer inte att gå av för hackor..*fnissar*
  den är en en av världens bästa… den är världens bästa.. Wink

  kramis

  Lindas siste bloginnlegg: Så äntligen..

 2. Sakser litt fra engelsk Wikipedia om fonetikk:
  Phonetics (from the Greek φωνή (phonê) “sound” or “voice” ) is the study of the physical sounds of human speech. It is concerned with the physical properties of speech sounds (phones), and the processes of their physiological production, auditory reception, and neurophysiological perception.”

  Norsk Wikipedia sier følgende:
  “Fonetikk er læren om språklydene. Fonetikken beskjeftiger seg med taleapparatets anatomi og fysiologi (fysiologisk fonetikk), uttalen av språklydene (artikulatorisk fonetikk), og de fysiske egenskapene til lydbølgene (akustisk fonetikk).”

  Kjempeglad for å høre at det går bra, og at det ikke er hemmelig at du har en bitteliten i magen lenger! Grin *kleeeem*

 3. åh då är jag med… Får tänka på att har jag problem med språket…*garvar*

  Nä är så pass långt gången nu att man kan berätta lite mer öppet.. Smile

  Kramis

  Lindas siste bloginnlegg: Så äntligen..

 4. Det er ikke greit å være 08:a, hm? Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.