dysfunksjonell.no
21Aug/080

Blant gatene i Ankh-Morpork

Gjennom dagboka mi skinner det kraftig igjennom at jeg er en vaskeekte bokorm, og at jeg elsker bøker. I en av mine mange bokhyller kan du blant annet finne mange bøker fra serien "Discworld", skrevet av Terry Pratchett. Dette er en serie jeg ble meget stor fan av allerede etter de to første bøkene, og jeg anbefaler alle som liker å lese engelsk denne geniale, og morsomme bokserien. De kan leses enkeltstående, men mange fans mener at de med fordel kan lese dem i den rekkefølgen man selv ønsker. Personlig har jeg valgt å lese dem kronologisk etter utgivelse, og kommer til å fortsette med det til jeg har pløyd gjennom alle sammen. Pratchett har skapt figurer og vesener som bare suger seg fast i hjertet ditt, og nekter å slippe taket. Som en bitteliten bonus, iallfall etter min mening, har paperbackene utgitt av Corgi Books fantastiske tegninger av Josh Kirby på permene.

Om du ikke er spesielt glad i å lese engelsk, så vet jeg at iallfall noen av bøkene er oversatt og utgitt på norsk. Det var de norske bøkene som først introduserte meg for Skiveverdenen (som den kalles på norsk), og alle de fantastiske figurene som går igjen i bøkene. Siden jeg er, og alltid kommer til å være, større fan av bøker på originalspråket sitt, så bestemte jeg meg for å gå over til de engelske - og jeg angrer ikke. Serien er fylt til randen med geniale ordspill som rett og slett ikke kan oversettes til norsk, uten å miste endel av kraften.

HogfatherFor en tid siden kom jeg over et innlegg hos My Deathpunk Suicide (senere Our Deathpunk Life) som kunne fortelle at "Hogfather" var blitt filmatisert. Jeg har, og har sett begge animasjonsfilmene som er gitt ut fra serien, "Wyrd Sisters" og "Soul Music" - begge fra 1997, men tanken på en skikkelig helaftens spillefilm kan ikke måle seg med animasjonsfilmene. Fantastisk! Idag dumpet den ned i postkassen min, og jeg gleder meg enormt til å sette meg og riktig kose meg med en skikkelig eventyrfilm - min absolutte favorittsjanger. Som om ikke det var nok, så er det også meningen at "The Colour of Magic" også skal komme, om den ikke allerede har kommet, og jeg gleder meg! Det er nemlig en av fler bøker med Rincewind i hovedrollen, og mer sjarmerende trollmann skal man jammen lete lenge etter. Grin

Posted by Shamini on August 21, 2008 – 6:27 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Vet ikke om de har det ennå men Outland har i hvertfall hatt salg på alle discworldbøkene. Tror de har salg enda. Så vet du det Grin

 2. Har en hel rad med Discworld-bøker, jeg – og samler på den ene utgivelsen fra Corgi Books. Her skal alle bøkene i en serie være like høye, og med samme layout – ikke noe tull. Wink Uansett, jeg er ikke på jakt etter bøkene.

 3. TCOM har allerede kommet ja Smile
  Og neste film ut eeeeer *trommevirvel* :

  GOING POSTAL!

  Jeg holder for tiden på med min signerte, førsteopplags-Eric Smile

  Heidi Fleisss siste bloginnlegg: Å tenke med ett hode om gangen

 4. Men, men, men.. Hvor får jeg tak i TCoM hen? Jeg har prøvd å søke etter den, men finner bare info om at den kommer i oktober – og at man kan forhåndsbestille den feks. fra Amazon. Personlig leser jeg litt av hvert for tiden, mellom statistikk og fonetikk, deriblant “Pyramids” av Pratchett. Tell me, babe! Grin

 5. Oh, kanskje jeg dreit meg ut? Det er godt mulig den kommer i oktober, men oktober er rett rundt hjørnet. Jeg så den nok i en slik “tatt opp fra tv-versjon”.

  Jeg er slikt et utålmodig menneske…

 6. Jeg tror kanskje den kommer i oktober ja, såpass lenge må vi da klare å vente, eller? Tålmodighet er en dyd, er det ikke det det heter – jeg eier ikke et fnugg selv.. Razz


Leave a comment

No trackbacks yet.