dysfunksjonell.no
14Aug/080

ASUS Eee PC900: Update

Nå har jeg eid det lille vidunderet mitt i ca. to døgn, og jeg må innrømme at jeg hadde mest lyst til å kaste den ut vindu igår tidlig. Hvorfor? Fordi det forbannede "rælet" av et operativsystem den kommer med er helt ubrukelig. Jeg nevnte jo at det var på norsk, sant? Og i tillegg så var på en måte menyen/knappene fastlagte, og det var klin umulig å finne noe av det man hadde bruk for. Dermed ble det til at jeg bestemte meg for å installere Live CD eeeXubuntu, på engelsk, og brått ble jeg så mye mer fornøyd enn jeg var til å begynne med! Riktignok har jeg ikke fått slått av den irriterende tapping-funksjonen på museplata, men jeg antar at en eller annen kommer med en tweak etterhvert.

Den har dessuten vært gjennom den store ildprøven, nemlig semesterets første forelesning! Og jeg kan meddele at "Lille" bestod med glans. Batteritiden er ikke så mye å skryte av, og det er et kjent problem med PC900, men i og med at hovedoppgaven til "Lille" er å passe på notatene mine - og det er stikkontakter bakerst i auditoriene hvor rullestolplassene er, er det ikke noe problem å putte den lille laderen i veska. Kommer nok til å slite litt en stund fremover, siden jeg veksler så mye som jeg gjør mellom stasjonær PC, MacBook og Eee hva tastatur angår, men jeg blir vel vant etterhvert.

Konklusjon: ASUS Eee PC900 er verdt 2590,- og jeg angrer ikke på kjøpet. Smile

Posted by Shamini on August 14, 2008 – 4:32 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Godt å høre at det er flere der ute som ikke er utelukkende positiv til linux. Jeg får nemlig litt angst av det… Men pc-en ser søt ut da! Smile

  Linns siste bloginnlegg: OL og lignende

 2. Linux har jeg ikke kjennskap til overhodet, men med Xubuntu er jeg kjempefornøyd. En kompis prøvde å overbevise meg om Linux for ca. 10 år siden, men da jeg ikke klarte å få lyd.. ikke én eneste en.. så gav jeg opp, og la Linux på hylla en gang for alle – helt til nå. PCen er kjempesøt! Alle må ha en sånn. Wink

 3. Prøvde meg litt på Slackware da jeg gikk på IKT. Det eneste morsomme med det var et av spillene.
  Problemet går nok mer på at jeg har så himla dårlig…hva heter det? Jeg orker ikke å vente. TOLMODIGHET!

  Har nok mer lyst på en Mac. Det er imidlertid begrenset hva jeg orker å ta meg råd til på den fronten med masse gjeld, og tilgang på en haug med vanlige pc-er på jobb…

  Linns siste bloginnlegg: Litt tå kvart, hen og den

 4. Tålmodighet er vi fler som mangler – det er så godt som et fremmedord i mitt vokabular iallfall. Wink Jeg er vel egentlig litt der at jeg har lyst å ha litt kunnskap om de fleste operativsystemer, istedet for å bare kunne et – dessuten har jeg så lite tilovers for disse hobby-nerdene som du gjerne finner på IRC.. som KUN skal ha Linux, eller KUN skal ha Windows – og det samme gjelder type maskin, og merke. Du kjenner sikkert til dem?

  Apple har tatt meg med storm med sin MacBook, og jeg kommer til å investere i en sådan stasjonær når det blir på tide å bytte ut delene i den gamle PCen. Da blir de iMac for alle pengene! ..men ja, jeg er enig i dette med pris, de er ikke billige akkurat.


Leave a comment

No trackbacks yet.