dysfunksjonell.no
12Aug/080

ASUS Eee PC900

Jeg har kjøpt meg tidenes mest ubrukelige leketøy, men gud.. som jeg koser meg. Foran meg står nemlig en ASUS Eee PC900 - en aldeles spiselig, knøttliten PC. Foreløpig er jeg ikke bergtatt, men jeg ser så absolutt mon i den, det var jo derfor jeg kjøpte den! Mistenker at skeptisismen kommer av en dundrende hodepine, i tillegg til at den kommer med ferdig installert Linux - som attpåtil er på norsk. Jeg har null erfaring med Linux, og jeg takler ikke OS på norsk. Hvorfor kan jeg ikke få lov til å ha alt på engelsk, istedet for en salig blanding av norsk, engelsk, elendige oversettelser og skrivefeil?

ASUS Eee PC900Leketøyet kostet meg den nette sum av 2590,- kroner, noe mange helt sikkert vil mene er i overkant dyrt for en digital notisblokk - men jeg har lenge ønsket meg en liten datamaskin som gjør det lettere for meg å ta notater på skolen, og skrive dagbok uansett hvor jeg er hen i verden. Det var på en måte derfor jeg kjøpte MacBooken min, og den har så absolutt gjort sitt - min neste stasjonære maskin skal nemlig være en iMac og det er udiskutabelt. Selv om jeg elsker Macen min til døde, er den ganske stor og tung - selv om den så absolutt ikke er på linje med vanlige laptoper, hva størrelse angår - og jeg blir sliten av å sitte med den i fanget over lengre perioder. Eeen kommer iallfall ikke til å ligge urørt, det skal være sikkert og visst.

Studerte både ASUS Eee PC900 og Acer Aspire One før jeg bestemte meg for å gå for ASUS. Datakjeden hadde begge maskinene tilgjengelige for demonstrasjon, og jeg så raskt at det var førstnevnte som fanget interessen min. Ikke bare fordi den er penere, men også fordi den er bittelitt lettere, og har flash-lagring istedet for harddisk. Har alltid vært stor fan av Acer, men jeg syns de nye maskinene deres er noe klumpete. Acers mini-PC er dog noe sprekere, men siden litt av greia var at den ikke kostet allverden, og hovedsaklig skal brukes til tekstbehandling av ymse slag, gadd jeg ikke legge mer penger i idéen min. ASUS' er liten, søt og lett, og det gjør den midt i blinken!

Ellers har jeg sikla en stund på en "messenger bag" fra Hilfiger, i lyseblå denim, og idag ble den med meg hjem. Ikke fordi jeg trengte en veske til, sånn egentlig, en mest fordi jeg trenger noe smart å dra med meg på skolen - som har plass til PC, et par skolebøker, A-plan og det jeg ellers måtte behøve å ha tilgjengelig. OK, jeg innrømmer det, jeg har egentlig brukt unødvendige penger idag, men jeg er fornøyd - og hadde det ikke være for denne forbannede hodepinen, så hadde jeg nok ruset meg på dagens shopping også. Wink

Posted by Shamini on August 12, 2008 – 10:11 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Jeg er også en uhelbredelig gidget-fan og har veldig lyst på en sånn en, jeg også. Den passer så fint i håndvesken Smile

  Hvorfor er flash-lagring bedre enn harddisk?
  Går det greit å koble seg på nett?

  Sissels siste bloginnlegg: Forlag trekker bok om Muhammeds kone

 2. Oi! Den mener typen at jeg bør gå til innkjøp av også, lett å ta med seg på skolen for å jobbe med ting og sånt. Si ifra da, om du vil anbefale den videre!

  Licotas siste bloginnlegg: Søndag

 3. Sissel:
  Gidgets er livet, spør du meg. Jeg kan iallfall ikke få nok av datamaskiner og andre lignende dippedutter – uhelbredelig hektet. Og ja, den passer utmerket i de fleste håndvesker! Hadde ingen problemer med å koble meg på nett med den, men jeg har satt opp trådløst nett hjemme. Er nok ikke verre enn å dytte i en nettverkskabel, og så følge instruksene i “hurtigmanualen”. Et par tastetrykk, og vips.. du er online. Ellers er flash-lagring både lettere (vektmessig) ettersom du ikke har en stor, tung harddisk, og raskere. Du får dog ikke flash-lagring med størrelse som harddisker har – ASUS Eee PC900 har 16GB lagringsplass, men du trenger jo ikke mer når maskinen i utgangspunktet ikke kan brukes til stort mer enn tekstbehandling og denslags.

  Licota:
  Så langt rynker jeg brynene litt, men det kommer som sagt av Linux – som jeg overhodet ikke har kjennskap til, og dermed anser jeg installasjon av småprogrammer som totalt umulig! Skrive bok for å installere noe? Nei takk. Den kan fås med WinXP istedet, men koster da 600,- kroner mer ved innkjøp. Tenkte jeg skulle prøve Ubuntu, og se om det er mindre kryptisk – hvis ikke.. så blir det WinXP på meg, det kan jeg iallfall bruke. Bruksmessig er jeg forelsket i den!

 4. Jeg MÅ ha en sånn liten sak jeg også! Det er ikke spørsmål om annet faktisk! Men jeg vil ha den i rosa, men det er det ingen som kan gi meg her i Norge, dumme butikkene. Må vel ty til en sort en da tenker jeg. En liten søt sak må jeg iallefall ha, rosa eller ikke!

  Erlend har hadd Ubuntu lenge, så om du trenger noen tips kan du sikkert snakke med han.

  *Kose*

  Bodils siste bloginnlegg: Friends II

 5. Har ikke du en Mac da? Eller blander jeg deg med noen andre?

  Geirs siste bloginnlegg: Stille fra vestkysten

 6. Bodil:
  Klart du må ha en sånn en, du også! Om du går for Acer, så tror jeg det skal være mulig å få tak i den i rosa. Skal du ha ASUS, så må du utenlands for å skaffe den i rosa – dog, vi kan jo bare ta fram akrylmaling og pensel? Har iallfall installert xubuntu nå, og jeg er langt mer fornøyd med den allerede. Skal komme med oppdateringer så fort jeg har prøvd den ut mer, og nå ser jeg mye lysere på det hele! Takk for tipset om Erlend. Wink *klem*

  Geir:
  Jeg har Mac ja? Det står både i dette innlegget, i tidligere innlegg, og markert i kommentarene mine – ved siden av hvilken nettleser jeg bruker. Som jeg også skrev i innlegget elsker jeg Macen min over alt på jord, men jeg syns den er noe tung å ha på fanget – i tillegg til at det er vanskelig for meg å se over skjermen når jeg er på feks. forelesning og skal skrive av tavla. Macen blir IKKE erstattet på noen som helst måte! Smile

 7. *fnissar^*
  Du å dina små saker.. Wink
  Tur att du är söt..*hähähä*

  Puss på´re!

  Lindas siste bloginnlegg: uppkopplad..


Leave a comment

No trackbacks yet.