dysfunksjonell.no
18Jul/080

Turist i egen by

Omtrent hele gårsdagen gikk med til å ta med mamma og Kim på omvisning i Trondheim by. Vi gikk hjemmefra til Gløshaugen, videre opp til Festningen, og derfra nedover Bakklandet - før vi til slutt endte opp på Torget, hvor det var på tide med litt mat og noen kaffekopper. Da det var gjort, og blodsukkeret var passe normalt igjen, gikk turen innom bodene på Torget, til den store ARK Bruns i Kongens gate 10, og derfra til Nidarosdomen! Etter ca. et år i Trondheim fikk jeg endelig en unnskylding - jeg mener mulighet - til å få sett den storslagne katedralen fra innsiden. Selv om jeg hverken er kristen eller spesielt troende på noe vis, syns jeg alltid det er ..mektig å besøke sånne gamle, stolte bygg, uansett hvor i verden det måtte være. Tanken på alt som har skjedd der opp igjennom århundrene gir meg gåsehud, og det kjennes rart å på en måte være en del av det ved å stå på samme sted som gamle mektige konger har stått engang. Figurene er flotte og detaljerte, og dersom du ikke har vært der.. ta turen innom, det er absolutt verdt det. Senere på kvelden ble det middag på Napoli, før vi sa farvel til mamma og Kim - som dro nordover igjen med Hurtigruta idag. Det ble et kort, men koselig besøk - og jeg håper det ikke blir altfor lenge til neste gang vi sees igjen!

Da vi var innom ARK Bruns i Kongens gate - Kim ville så gjerne ha med seg norske barnebøker på engelsk hjem til barnebarna sine - fant jeg og Øyvind nok et brettspill som fanget interessen vår. Denne gangen var det "Carcassonne: The City", mye i samme sjanger som "The Settlers fra Catan" - som omhandler å legge ut brikker som danner spillbrettet, ta landområder, veier og markedsplasser, og til slutt å bygge bymuren rundt brettet. Både underveis og avslutningsvis telles poeng, for å til slutt kunne kåre en vinner - et spill som i aller høyeste grad fungerer med bare to spillere. Generelt liker jeg å styre unna YouTube, med mindre det er noe spesielt, men jeg linker likevel til en YouTube-video som forteller om spillet, så kan du se selv.

Posted by Shamini on July 18, 2008 – 2:12 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.