dysfunksjonell.no
7Jul/080

Blondine vs. Brunette

Kanskje jeg skulle forsøke noe nytt idag? Jeg tenkte skrive litt om ting jeg ikke helt skjønner meg på, nemlig dette med Blondinbella, og alt hun opplever. Ja, jeg er klar over at jeg med dette gir henne en liten snutt publisitet, men det syns jeg også at hun fortjener. Som vaskeekte brunette skal jeg innrømme at det hender jeg erter folk som er blonde, eller kommer med spøkefulle utsagn angående hårfarge versus intelligens. Det ligger selvsagt ingenting alvorlig bak, for alle vet at det finnes stokk dumme brunetter, såvel som blondiner - det handler uansett svært lite om hårfarge.

BlondinbellaJeg skal ikke ramse opp allverden om Blondinbella, for du kan lese om henne på hennes egen blog, men hun er altså en 17 år gammel blondine som skriver om hverdagslige ting, såvel som mote, sminke og denslags. Jeg dømmer ingen, men hun har et ganske eksklusivt navn, noe som sier meg at hun kanskje er oppvokst i en velstående familie. Isabella Löwengrip har likevel klart å skape sitt eget navn, og bli kjent i Skandinavia gjennom bloggen sin. Som om ikke det er nok, for idag er det vel ingen voldsom bragd å bli en kjent blogger, så har hun klart å komme opp med en løsning som gjør at hun faktisk tjener penger på å skrive om ting som interesserer henne. Jeg syns det er fantastisk! Dette viser at jenta er intelligent, og at hun vet å utnytte mulighetene hun får, og for meg fremstår hun som et eksempel på hva man kan oppnå, om man legger sjela si i det man brenner for.

Så, hvorfor skal dette gi folk grunn til å hate henne? Jeg mener, virkelig hate henne så mye at de roper skjellsord til henne, og ønsker å skade henne om de ser henne på byen? Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er ren misunnelse. Misunnelse over at ei jente på 17 år, som attpåtil er blond, har klart noe de selv aldri kommer til å få til. I Aftonbladet kunne man i juni lese om at en mann i 30-årene hadde kastet en glassflaske etter Blondinbella, da hun ville se EM-kampen mellom Sverige og Hellas. Hva er det egentlig som feiler voksne mennesker? Er det fordi hun er blond, eller fordi hun har funnet nøkkelen til sin suksess? Misunnelse. Jeg finner det hele forkastelig.

Den andre tingen som frustrerer meg er dette med at en haug med norske fjortiser nå nærmest kjemper om å bli "den neste Blondinbella", uten å få til stort mer enn innlegg på innlegg med flåsete partybilder, dårlig norsk - for det meste bare svada i en eller annen form. Jeg syns absolutt Blondinbella bør fremstå som et forbilde for mange, som en person som har vist at det går an å oppnå suksess og berømmelse om man virkelig vil - men hva i alle dager skjedde med å være seg selv?

Foto: © Blondinbella.se

Posted by Shamini on July 7, 2008 – 5:41 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Jepp. Blondinbella står det faktisk respekt av. Hun har klart noe svært få andre 17åringer har klart å få til, nemlig skape seg et navn og en så populær blogg at hun faktisk fint kan leve av den – det tyder, som du sier, på både intelligens og pågangsmot.

    Det at man kan bruke henne som et forbilde er helt klart, men det veldig mange ikke helt skjønner, er at skal man lykkes med et slikt prosjekt, så må man ha noe unikt, noe som gjør at man skiller seg ut fra mengden, og da hjelper det ikke å kopiere blondinbella – i hvert fall ikke når kopiene både er blekere og mindre solid.

    Jeg gir all kudos til blondinbella – hun beviser at om man vil, og brenner nok for noe, så får man det til (som regel, i alle fall).

    Og til taperne som ikke takler at noen har mer suksess enn de selv – get a frickin’ life?

  2. Tror nok det er mye misunnelse ute og går, ja. Trist er det. Selvfølgelig skulle jeg jo ønske at jeg også kunne tjene penger på å blogge om noe som jeg brenner for, men å slenge dritt om (eller flasker på) de som HAR fått det til, det er vel nesten så langt over streken som en kan komme.

    Renates siste bloginnlegg: IZEA Cubico Loco makes my office look even sadder


Leave a comment

No trackbacks yet.