dysfunksjonell.no
5Jul/080

Tapas på en varm sommerdag

Det er atter en gang sommer i Trondheim, og sola skinner fra strålende blå himmel. Temperaturen når stadig nye høyder, selv om den er spådd å synke noe fremover. Personlig er jeg ingen stor fan av å spise en stor, heftig middag når det er så varmt som det har vært de siste dagene, så igår ble jeg og Øyvind enige om å spise tapas. Må innrømme at jeg alltid har vært kresen og sær i matveien, men jo eldre jeg blir.. jo mer prøver jeg, og overraskende nok er mesteparten ting jeg mer enn gjerne spiser igjen.

Tapas er en sånn ting, som det egentlig ikke kunne falle meg inn å smake. Ikke fordi det ikke høres spennende ut, men fordi det består av så mange ting jeg aldri kunne tenkt meg å putte i munnen tidligere. Soltørkede tomater feks.? Eller fetaost, som smakte så grusomt den gangen jeg var 8 år? Begge ting som jeg idag blir kjempeglad om jeg får servert, og som jeg gjerne foreslår som tilbehør til en passende middag. Og er du sånn som meg, så syns du det er kos med fingermat som kan nytes langt utover kvelden - gjerne med et glass vin, eller kanskje en iskald øl ved siden av.

Navnet kommer av det spanske ordet tapar, som betyr "å dekke over" eller "å dekke til", med det tilhørende substantivet una tapa som betyr "et lokk". Opprinnelig plasserte man en liten brødskive over sherryglassene for å forhindre fluer, men senere ble det også plassert småretter oppå brødskivene.

Sakset fra no.wikipedia.org

Igår ble det dermed en sammensatt tapasmiddag av røkt Jarlsberg, hvitløksmarinert fetaost, Chorizo, Parmaskinke, soltørkede tomater, Dulcita-tomater, oliven med pimiento, brødpinner med hvitløk, aioli og Grissini med smak av tomat, hvitløk og basilikum. Det absolutte perfekte sommermaten, spør du meg! Smile

Posted by Shamini on July 5, 2008 – 4:20 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. hørtes kjempe herlig utSmile
    -E

    Elin Rebeccas siste bloginnlegg: Imponert

  2. Mmmmm låter smaskigt!! Själv så roade jag mig med min carbonara med extremt tokmycket vitlök… Kramis

    Lindas siste bloginnlegg: Pysselrum…


Leave a comment

No trackbacks yet.