dysfunksjonell.no
26Jun/080

A-plan og Filofax: Hva er greia?

OK, nå skal jeg forsøke å oppklare hvorfor jeg har denne sprø fascinasjonen av Filofax og A-plan. Forstår du det ikke, så ikke tenk mer på saken - jeg vet at Bodil skjønner. For å forklare hvorfor jeg i det hele tatt er i besittelse av fem forskjellige utgaver, kan jeg begynne med følgende: det er liksom sånn at den ene er en A-plan Pocket med lommebok, ergo blir den ganske tjukk, og vanskelig å drasse med på feks. byen, selv om den har plass til alt man måtte ha bruk for - til og med Post-It lapper. Den andre er en A-plan Mini uten lommebok, som er helt skjønn.. men uten plass til mer enn et, eller kanskje to kort - det sier seg selv at denne er ganske ugunstig, selv om den er perfekt til å notere ting man skal huske i. Den tredje er en Filofax Mini uten lommebok, og den har strikk rundt istedet for denne knappen som jeg knoter slik med å få lukket igjen på A-planene mine. Og den fjerde, og hittil siste tilskuddet til familien, er en A-plan Mini med lommebok, som det egentlig ikke er plass til alt i, men som likevel er passe stor og passe hendig - og rommer det jeg faktisk trenger enten jeg skal på shopping, på byen eller på skolen.

Alle A-planene er i svart imitert skinn, til den nette sum av ca. 170,- kroner med årskalender, mens Filofaxen er i brunt imitert skinn, til ca. samme sum. Med andre ord har ingen av dem kosta skjorta, og det gjør ingenting om man skulle miste en, ødelegge den, eller rett og slett gå lei. Enhver vil ha råd til det. Nå skal jeg derimot være den første til å innrømme at jeg stod på ARK Bokhandel på Strømmen Storsenter igår, med en Filofax Mini mellom henda til en sum av 615,- kroner med 18 måneders kalender. Og ja, jeg mestret knappen, og hadde uendelig lyst på denne. Den hadde ikke lommebok til å skryte av, dårlig plass og slikt - men skinnet var ekte, lekkert, og deilig å ta på. Nydelig Filofax! Etter veldig mye frem og tilbake, to turer innom bokhandelen for å tafse på den, og mange overveielser, bestemte jeg meg for at det ville bli enormt ergerlig hver gang noe satte merke i skinnet - og det ville absolutt skje, rimelig umiddelbart. Etter å ha sett gjennom hele beholdingen, og funnet ut at alle hadde en eller annen form for skade i skinnet, bestemte jeg meg for å ikke kaste de pengene ut vinduet, og gikk for den allerede nevnte A-planen i imitert skinn, med lommebok, istedet.

Skjønner du nå hvorfor jeg har klart å ende opp med fem, eller rister du fortsatt på hodet av meg? Wink

Posted by Shamini on June 26, 2008 – 12:46 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Full av forståelse! Å er så enig! Men det viste du jo alleredeRazz Men nå skal du vel snart begynne å ha noen i andre farger enn sort tenker jeg, å vet du, da slår du megRazz

  Bodils siste bloginnlegg: Jeg savner lokalbedøvelsen

 2. Hmmm… jeg skjønner… egentlig ikke Grin

  Altså – jeg har en kortholder. That’s it. Ingen filofaxer, ingen a-planer, ingen lommebok (okei, jeg hadde både lommebok og Filofax på videregående, en svart i semsket skinn, uten at jeg har noen peiling på hvilken type).

  Jeg regner med at jenter har mer behov for en notatting og masse dill enn gutter?

  Jeg har som sagt en kortholder, som inneholder Peppeskort, kinokort, Coop-kort og Visa/bankkort. Trenger man mer? Går kortet tomt, så har man telefonbank for overføring av midler Smile

  Penger (cash) havner i lomma.

  Mobilen fungerer som kalender og notatblokk (og når jeg endelig kommer meg så langt at jeg får shoppet meg en HTC Touch Pro, så fungerer den som minidatamaskin og (okei, riktignok koster en HTC Touch Pro ca. 35 ganger mer enn en a-plan, men man kan RINGE med den og! Grin)

  Ørjan Langbakks siste bloginnlegg: Sjuk ja Frown

 3. Bodil:
  Nåja. Du har en sjokkrosa, og en knall turkis, det teller for minst 4 stykker bare det! Dessuten, om jeg nå bare klarer å holde henda av disse dyre fra Filofax så går det nok bra.. Hadde A-plan hatt en i knallgul, så hadde jeg nok kjøpt den også. Wink

  Ørjan:
  Jeg har litt lyst på kortholder, men jeg har for mange kort. VISA, Mastercard (og det varierer hvilket kort det er penger på), The Body Shop, Big Bite, Choco Boco, Jordbærpikene, semesterkort og studentbevis. Cash har jeg generelt sjeldent, av en eller annen merkelig grunn. Ellers er min erfaring at dere gutter har langt større behov for å notere ting, enn vi jenter, så den må du nok dra lenger på landet med. Mobilen er beklageligvis ikke kompatibel med markeringstusjer og korrekturlakk, så det utgår for min del – dessuten legger jeg stadig fra meg telefonen hjemme når jeg stikker ut. Skorter ikke på argumenter, serru!

 4. Jeg skjønner!!!!!

  Jeanettes siste bloginnlegg: Det er ikke alltid like greit


Leave a comment

No trackbacks yet.