dysfunksjonell.no
18Jun/080

Sjukdom, ohoi!

Nå har mamma omsider vært på besøk her i Trondheim, og hva annet var det å vente enn at jeg ble syk? Vel, syk er relativt, for jeg aner ikke hva som egentlig skjedde, annet enn at jeg fikk sinnssyke nakkesmerter, som førte til oppkast - som igjen førte til at jeg ba om væsketilførsel via I.V. (stat) nettopp fordi væskebalansen min er noe "fucked up" i utgangspunktet. Et eventyr i seg selv, skal jeg si deg! For.. selv om jeg fikk løfte fra Nordlandssykehuset om at det skulle opprettes et team til meg her, som skulle ha all nødvendig kompetanse ifall jeg ble syk etter at jeg hadde flytta sørover, så var det ingen som visste hvem jeg var. Etter å ha ringt legevakta - riktignok etter beskjed fra Nordlandssykehuset - så kom det en ambulanse som ikke riktig helt ville gjøre noe som helst for meg egentlig. Tidligere har det aldri vært noe problem å rekvirere ambulanse, for å få satt en I.V. (double stat!) med enten Ringer eller glukose, men dette skulle altså by på seriøse problemer her i storbyen. Etter mye om og men satte legen en liter Ringer på meg, til tross for at jeg gjentatte ganger forsøkte å fortelle at jeg sårt trengte sukker - var så slapp at jeg knapt orka å pipe fram hva jeg ville, og ikke ville - og dro etter forsikringer om at vi skulle passe på I.V.'en, og ringe dersom noe skulle vise seg å være unormalt. Ingen fare, vi har da gjort dette utallige ganger før, og det er da virkelig ingen grunn til innleggelse, sånn helt uten videre! Etter at literen hadde rent ned, ringte vi legevakten på nytt igjen for å få det forbannede sukkeret, og kort tid etter fikk vi hentet en liter glukose. Formen ble bedre nesten umiddelbart, akkurat som jeg hadde forutsett, og sakte men sikkert har ting bare gått oppover siden det. Merkelig at alt skal være så sabla vanskelig?

Så nå, etter 2.. 3.. 5 dager med Paralgin Forte for å i det hele tatt komme meg opp av senga, klarte jeg idag å stå opp uten smertestillende. Befriende. Litt utpå dagen måtte jeg sånn halvveis gi tapt, og tok en halv Paracet, men det er likevel ikke på linje med førstnevnte. Vi skulle egentlig vært i Oslo nå, men det gikk jo ikke med denne elendigheten her. Dermed måtte vi sette hele ferien på pause, og Bon Jovi-konserten gikk åt skogen, men jeg håper virkelig at vi får sjansen til å kjøre nedover om ikke mange dagene.

Vel, oppdateringer kommer etterhvert, når det ikke lenger kjennes ut som om at hodet mitt er fullstendig på ferie.

Posted by Shamini on June 18, 2008 – 6:05 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Urkle. *kosepå*

  Slikt er jo i utgangspunktet ikke noe gøy, uansett hvem man er, og har man i tillegg litt lavere almenntilstand i utgangspunktet, så blir det kjapt enda verre.

  Når man da i tillegg må sloss med systemer som skulle vært tilrettelagt, men som ikke er det, og så må krangle om å få den behandlingen man trenger… da er det på tide å bli irritert og forbannet.

  Bah. Joda, helsenorge er for så vidt som regel flinke og flotte yrkesutøvere – det er bare det at innimellom kommer byråkratiet i veien for de flinke folkene som VIL hjelpe.

  *koselittilpå*

  Ørjan Langbakks siste bloginnlegg: Nemi er tilbake! (Og Lise da, selvfølgelig).

 2. Dette var jo spenstig lesing…

  Dette burde du virkelig ringe og fortelle om til Nordlandssykehuset. Og eventuelt kjefte de huden full hvis de ikke har gjort som lovet.

  Ta eventuelt turen til sykehuset i Trondheim, og ta en lengre samtale med menneskene som bestemmer der om diverse.
  Det er iallefall blitt gjort en real glipp her, og jeg regner med at sykehusene skylder på hverandre. Som de som oftest gjør…

  God bedring iallefall!

  Pejyuus siste bloginnlegg: Jeg har en hemmelighet

 3. Kjempe godt å se deg tilbake på nettet snuppa! Og ikke minst se att formen er bedre.

  Håper virkelig ting blir ordnet opp i når det gjelder legeteam og oppleg rundt dette. Slitsomt nok å være syk, om man ikke skal ha nøtt til å krangle for å få det man vet man har krav på å det man vet hjelper også.

  Kjempe glad i deg snuppa! Fortsatt god bedring!

  *Kose*

  Bodils siste bloginnlegg: Jeg har smakt..

 4. Gah! En liter glukose? Det hadde seriøst tatt livet av megRazz

  Håper formen blir bedre raskt nå Smile


Leave a comment

No trackbacks yet.