dysfunksjonell.no
29May/080

Fanta B’good Citrus Go!

Var på Rema 1000 på Torget igår, og kom over denne: "Fanta B'good Citrus Go!". Nå trenger jeg neppe å fortelle at jeg er en sucker for nye drikkevarer, og må teste det meste av nye produkter som dukker opp i butikkene. Akkurat som Bodil. De hadde denne nye Fantaen i to varianter: "Citrus Go!" og "Berry Delight", hvorav den sistnevnte inneholder kunstige søtningsstoffer.

Fanta B'good

Nå har det seg beklageligvis sånn at jeg gjør mitt aller beste for å styre unna produkter som inneholder alskens kunstig fjas som feks. aspartam, sorbitol, sucralose, osv., så jeg fikk dermed ikke smakt på den andre typen. Jeg sverger nemlig til sukker, i god gammeldags form, og ønsker ikke å dytte kroppen full av substitutter. Dessverre er vi inne i en sånn trend nå, hvor det er allmennkjent at kunstige søtningsstoffer er så voldsomt mye "sunnere" enn sukker, så sukkeret blir erstattet med dette i fler og fler produkter. Jeg vet ikke om jeg er den eneste, men jeg syns det er utrolig kjipt at man som forbruker ikke skal kunne velge selv hva man vil dytte i seg. Hvorfor kunne man ikke hatt like produkter med begge deler, slik at de som tror søtningsstoffer er så voldsomt mye bedre enn sukker, eller simpelthen liker smaken bedre, kunne valgt dette?

Uansett, den nye Fantaen var god, så kommer du over denne bør du teste den ut. Om du skulle være blant oss som foretrekker sukker, så er "Citrus Go!" veien å gå. Ellers kan du jo teste ut "Berry Delight" og komme med tilbakemelding på den i kommentarfeltet. Enjoy!

Posted by Shamini on May 29, 2008 – 12:49 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Fiffi! Denne må jeg også teste, men ettersom att du kjenner meg så skjønner du sikkert att det antageligvis blir “Berry Delight” som blir kjøpt inn for testing av meg. Vi er rimelig motsatt av hverandre når det kommer til dette med sukker snuppaWink HeheRazz

  Love You!

  *smask*

  Bodils siste bloginnlegg: Sommerkjole?

 2. Har sett de der i butikken en god stund nå, men da ingen er merket så tydelig med “light” at jeg har sett det har jeg ikke fått meg til å kjøpe dem (diabetes og sukkerholdig brus er sjeldent noe som kommer godt overens)

  Så jeg får takke for tipset, skal kjøpe en Berry Delight (nå så jeg light i navnet) og teste i løpet av dagen. Smile

  Andrés siste bloginnlegg: Crashtest

 3. André:
  Vel, ettersom de nå har begynt å merke light-produktene med alt annet enn “light”, har jeg lagt meg til en vane med å sjekke innholdsfortegnelsen på det jeg kjøper. Kjøpte feks. en flaske “MER” i Sverige, og la ikke merke til at det stod “MER mini” på den før vi kom hjem – og skulle du sett, jammen var det ikke et light-produkt. Det burde jeg jo skjønt, ettersom korken var sølvfarget.. Razz La oss få høre dommen?

 4. Vel… jeg er nå av den oppfatning at alt som blir lansert med “light”-versjon er topp, mens resten av den sukkerhungrige verden gjerne kan ha det så godt for min del – det finnes ikke noe mer irriterende enn nye drikkevarer o.l. som lanseres i kun ikke-light versjon – evt. slik som Fanta har vært så flinke til lenge nå – lansere forskjellige typer, og så fjerne enkelte (og da gjerne light-versjonene).

  Selvsagt har dette litt med at jeg, som deg, er en sucker for nye ting, og når jeg finner ting jeg liker, spesielt drikkevarer (man blir så innmari lei Cola, Pepsi og 7Up/Sprite) som så forsvinn igjen like etterpå, da blir jeg sur og gretten og irritert, og tenker som så at da kunne de jo like godt latt væreThinking

  Men ja, Berry Delight må i alle fall prøves. Jeg vil til Sverige eller England en tur, og shoppe drikkevarer….

  Ørjan Langbakks siste bloginnlegg: Wii Fit!

 5. Jeg er sååå enig med deg Shami, foretrekker ekte vare fremfor kunstige ting. Nå har jeg ikke prøvd noen av delene for jeg er allergisk mot alle typer sitrus, inkludert E 330, aka sitronsyre. Men kan ikke fatte at det skal være så bra for kroppen. Jeg prøvde Gatorade en gang i gamle dager og fikk utslett over hele kroppen som var borte dagen etter. Da jeg sjekka alle de E-stoffene som var oppi der stod det at en av de, som var et søtningstoff, kunne fremkalle en falsk allergisk reaksjon. Men… For dem som faktisk vil dytte dette i seg så må de jo få lov til det og ha det utvalget.
  Jeg vil ha den gamle buggen tilbake!!

 6. Ørjan:
  Tja, vel.. nå har du en unnskyldning i diabetesen din, akkurat som André, men når tilsynelatende “friske” folk skal tvinge andre tilsynelatende “friske” folk til å innta drikke/mat med kunstige søtningsstoffer utelukkende fordi trenden akkurat nå sier at dette er “sunnere enn sukker”, så blir JEG forbannet. Jeg føler intet behov for å proppe kroppen min full av unaturlige stoffer, for de er det nok av i drikke/mat fra før av, uten at jeg trenger å skjøte på med fler.

  Videre skjønner jeg ikke helt hva du mener med at Fanta er en av dem som ikke lanserer, og/eller fjerner, light-produktene sine, for stort sett det eneste produktet igjen med sukker er den originale Fantaen (og muligens “Exotic”. Resten av sortimentet er “Free”-produktene – som jeg glatt styrer unna. Men ja, jeg er enig i at alt som er godt blir tatt av markedet!

  Ithilme:
  Ja, det var igrunn litt av poenget mitt – la folket få velge hva de vil, og ikke minst KAN innta, istedet for å prakke på folk ting de ikke vil ha, eller ikke tåler.

 7. Den er god!


Leave a comment

No trackbacks yet.