dysfunksjonell.no
21May/080

Dagens ord: Utdanning II

Det blir litt mye frem og tilbake med meg, med tanke på dette med utdanningen min, og hva jeg skal ta meg til fra høstsemesteret. Igår var jeg jo bestemt på å droppe Bachelorgraden, og heller konsentrere meg om enkeltfag, men idag har jeg vel igrunn ombestemt meg, og funnet ut at jeg heller skal endre studieretning. Dermed blir det ikke engelsk, med fonetikk, fra førstkommende semester - og jeg tror dette vil bli langt mer interessant enn de drepende kjedelige fagene som er påkrevd i engelsk.

  1. semester

 • EXFAC0003: Språk og litteratur
 • ST0202: Statistikk for Samfunnsvitere
 • FON1101: Innføring i fonetikk
  2. semester

 • FON1125: Akustisk fonetikk
 • Valgfritt
 • Valgfritt
  3. semester

 • Perspektivemne
 • FON1122: Eksperimentell fonetikk
 • FON2204: Fysiologisk fonetikk

Resten av semestrene gidder jeg ikke ramse opp, for de består av perspektivemne, støttefag, valgfrie deler, samt LING1105: Innføring i språkvitenskap (vil du likevel se komplett oversikt, kan du klikke her). EXFAC0003 hadde jeg jo allerede tenkt å ta opp igjen i kommende semester, og det var et fag jeg likte godt. Kjempegod foreleser, interessant og slett ikke vanskelig. Med en bachelorgrad i fonetikk blir jobbmulighetene noe annerledes enn først planlagt, men yrker innen taleteknologi og taleterapi/logopedi er jo yrker som er godt gjennomførbare selv om jeg sitter i rullestol, og det virker ganske spennende. Om jeg likevel legger til språk ved siden av de som er påkrevd, så kan jeg sikte meg inn mot oversetteryrket i tillegg, og dermed er sjansene enda større for å faktisk få jobb når jeg omsider kan smykke meg med tittel om tre år.

Posted by Shamini on May 21, 2008 – 1:38 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Synes det hørtes lurt ut å bytte studieretning. Smile Jeg bytta jo selv fra engelsk til historie, så jeg har full forståelse for at du vil slippe de kjedelige oblig-emnene. Wink

  Jeg har forresten en bror som (forhåpentligvis) begynner på engelsk til høsten, så om du har noen bøker du vil kvitte deg med er det bare å si fra. Grin

  Renates siste bloginnlegg: We’re moving in just little more than a week!

 2. Ja, det var igrunn det jeg også fant ut, og det føltes liksom så utrolig mye bedre for selvfølelsen.. enn å gi opp, mener jeg. Hvorfor bytta du fra engelsk? Tror skuffelsen min lå hovedsaklig i det at det var så utrolig lite språk-relatert som det viste seg å være – så sånn sett tror jeg at fonetikken blir mer interessant.

  Og ja! Skulle broren din bestemme seg for å begynne på engelsk, så selger jeg en haug med bøker. De fleste er ekstremt pent brukt (les: ubrukte).. Wink

 3. Bytta mye av samme grunn som deg – var ikke helt den fokusen jeg ville ha. Det virket for meg som om flesteparten av emnene var myntet på de som vil bli lærere, og det er ikke akkurat drømmen min…

  Kan du holde av de bøkene da? Smile Jeg har noen han skal få av meg (kompendium for språkkunnskap samt amerikansk kultur-boka), men mangler mesteparten.

  Renates siste bloginnlegg: We’re moving in just little more than a week!

 4. Mhm, har tenkt det samme – og lærer har jeg overhodet ingen planer om å bli. Ever. Razz Klart det! Bare si fra når han trenger dem du, så er det i boks.


Leave a comment

No trackbacks yet.