dysfunksjonell.no
20May/080

Dagens ord: Utdanning

Dagen idag har gått med til endel tankevirksomhet, og det er ikke til å stikke under en stol at det omhandler skolegangen min - og hvordan jeg skal stake ut fremtiden min etter dette semesteret. Den siste tiden har det kjentes ut som om at jeg har en grå regnsky hengende over hodet mitt, og etterhvert som dagene har gått, har det bare kjentes enda tyngre. Jeg tror det har med Bachelorgraden min å gjøre.

Saken er nemlig den at.. for å ta en Bachelor i engelsk, så må jeg ha et visst antall fag av en viss type, og semestrene må legges opp i et visst system. Mine ambisjoner har hele tiden vært å bli oversetter eller lignende, og det var med dette i bakhodet at jeg gav meg i kast med en Bachelor. Etter å ha studert i 2 semester nå, og krøket meg gjennom totalt 8 fag, deriblant 6 totalt irrelevante for arbeidsplanene mine - har jeg bestemt meg for å slutte. Neida, jeg skal ikke slutte på skolen - men jeg gir opp Bachelorgraden. Iallfall på nåværende tidspunkt. Må innrømme at dette kjennes som et enormt nederlag, jeg er da ikke typen som slutter eller gir opp, men det som har fått meg til å bestemme meg for dette er rett og slett at jeg ikke ser noe poeng i å kave meg gjennom fag som for meg er totalt uinteressante, fag som gjør at jeg ikke orker å åpne bøkene, fag som gjør meg lei og umotivert, og ikke minst fag som ikke har noe som helst med et potensielt oversetteryrke å gjøre.

Jeg har diskutert bestemmelsen min med Øyvind, og noen venner som også studerer, og alle har kommet frem til samme konklusjon: Det er mye bedre å droppe Bachelorgraden, og heller ta enkeltfag som ikke bare interesserer meg mer, men som også er langt mer relatert til det jeg ønsker å jobbe med. Jeg er ingen drittunge som tror at livet kun går ut på å gjøre morsomme ting, men en av mine åpenbare svakheter er tydeligvis mangelen på selvdisiplin - og når jeg ikke finner noen som helst interesse i fag som omhandler litteratur, politikk og historie, så går det utover karakterene mine. Greit nok at en Bachelor er en Bachelor, uavhengig av karakterene i enkeltfagene, men jeg syns ikke det er noen stor prestasjon å være i besittelse av en Bachelor bestående av karakterer som E og D. Da er det vel bedre å konsentrere seg om relevante fag, ha det moro i prosessen, og dermed prestere karakterer som B og A?

Så, planene fremover er å skaffe meg en time med en studieveileder i første omgang. Deretter skal jeg melde fra om at jeg ikke ønsker å ta Bachelorgraden likevel, og lete frem nye fag som skal på timeplanen min fra høsten av. Jeg kommer til å fortsette som heltidsstudent, altså ta minimum 30 studiepoeng per semester, og jeg kommer til å konsentrere meg om språk - deriblant italiensk, som tidligere nevnt.

Brått ser jeg enden av tunnelen min, og der er det jammen lys!

Posted by Shamini on May 20, 2008 – 6:36 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. Hurra! Ikke for at du skal slutte da, men fordi du ser lys i enden av tunnellen.

    Andrés siste bloginnlegg: 123-meme

  2. André:
    Feels good! På denne måten kan jeg iallfall unngå at jeg blir så møkklei at jeg slutter helt. Det er jo ikke skole-motivasjonen det skorter på, for det er gøy å være studine – men.. gah! Gratulerer så mye med dagen, forresten! Grin *knusklem*


Leave a comment

No trackbacks yet.