dysfunksjonell.no
15Apr/080

15/04/08: Santiago’s Romantica x Omega’s Happy New Year

Idag kom det fjerde, og aller siste kullet etter Omega's Happy New Year og Santiago's Romantica, da Happy døde så brått i slutten av februar. Romantica hadde lenge vist tegn til drektighet, og veide over 900 gram da kullet endelig kom. Litt skuffende ble det ikke mer enn to unger denne gangen, og de var slett ikke så store som man kunne forvente - bare 46 og 38 gram.

 • Rose, hann: 46 gram
 • Brown Velvet, hann: 38 gram

Skal poste bilder av de to etterhvert, jeg lover. Var litt usikker på om den største var Rose, for han er ganske mye og jevnt farget, men etter å ha konferert med Bodil ble vi igrunn enige om at han må være Rose. Blir spennende å se hvordan han kommer til å utvikle seg, spesielt på fargefronten! Romantica er en god mor, og ser ut til å være i god form, så jeg håper ungene vil ta seg fint opp i vekt i løpet av de nærmeste dagene. Oppdateringer følger! Smile

Beklageligvis er situasjonen nå blitt sånn at jeg må kvitte meg med dyrene mine innen månedsslutt, ellers blir de tatt til dyrlege for avliving. Dette er ikke for å ta den lettvinte løsningen, eller for å være inhuman, men fordi det rett og slett ikke er mulig å opprettholde situasjonen som har vært siden august ifjor. Jeg har dog vært heldig, og funnet nye hjem til de fleste av dyrene mine - og har fortsatt litt tid til å "redde" noen fler - så det kunne så absolutt vært verre, men det er likevel ikke spesielt morsomt. Kan hende jeg er "rar", men jeg syns ikke det er rett at dyrene skal måtte bøte med livet, fordi jeg har gjort et par valg i livet mitt - som gjør at jeg ikke lenger har plass til dyrene mine - og jeg har grått mange tårer for dem den siste uka. Det er tungt, og det er hjerteskjærende, men jeg skjønner at det ikke går an å løse dette på en annen måte.

Jeg har også vært heldig fordi jeg har fått satt bort endel dyr til låns, istedet for å selge dem. På den måten har jeg faktisk muligheten til å hente dem hjem igjen, om sjansen skulle by seg til å starte opp igjen, eller bare ha dem som kjæledyr - uten å måtte starte på nytt igjen, helt fra scratch. Det gjør det igrunn også litt lettere å gi dem fra seg, fordi jeg da slipper å kutte helt, med en gang. Det er dog bittert, å se på ungene som har kommet bare iår - og se at de, etter 8 år med avlsarbeide, faktisk har fått de kvalitetene og det utseendet jeg har jobbet mot - for så å vite at jeg er ferdig som oppdretter. Jeg har per idag 16 dyr sittende hjemme på Skagstad - uten noen lys fremtid, og håper selvsagt at enda et par-tre stykker av disse skal få nye hjem før april tar slutt, og mai melder sin ankomst.

Nok et kapittel i Shaminis Liv™ avsluttes med dette.

Posted by Shamini on April 15, 2008 – 4:03 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. *kosepå*

  nuff said

  Ørjan Langbakk’s last blog post..themes and crap?

 2. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne tatt imot ørten dyr – men det ble nedstemt her hjemme Frown
  Vi får klare oss med Galadriel (Kanin) på verandaen…

  Cecilie aka Idril’s last blog post..PakkOMania III!

 3. Cec:
  Hadde vel vært litt ironisk om det nå var min tur til å sørge for din chinchillainteresse igjen – ettersom det var du som helte bensin på min, den gangen i 2000? Kanskje like greit om dere ikke implementerer chinchilla i husholdet deres, ettersom de har en tendens til å bli langt fler enn én i løpet av rimelig kort tid – og nei, da snakker jeg ikke om reprodusering. Wink

  Det er dog tanken som teller, så takk! Heart


Leave a comment

No trackbacks yet.