dysfunksjonell.no
6Apr/080

06/04/08: Santiago’s Hot Spot x Uniqum’s Paddington

Snakka med mamma i telefon isted, og nok engang var det kommet chinchillababyer. Denne gangen hadde det visst ikke gått riktig så bra, for hunnen hadde funnet ut at hun ikke ville ha hjelp fra hannen, og bestemt seg for å "pelse ham" først som sist. Heldigvis var mamma nede i stua, og hørte ham hyle - og fikk dermed reddet en stakkar, medtatt pelsdott fra den visse død ((.. en nybakt mors sylkvasse gnagertenner!)). Som om ikke det var nok at hunnen er aggressiv, så har oppstyret tirret opp ungene også - og de slåss som bare pokker seg i mellom. Antar at det er i situasjoner som dette at "Survival of the Fittest" slår inn, så det gjenstår å se om de roer seg, eller om de dreper den svakeste blant dem.

 • Hvit, hunn: 56 gram
 • Black Velvet, hunn: 47 gram
 • Standard, hann: 46 gram

Stort sett står gleden i taket når det kommer chinchillababyer, men akkurat nå er jeg sånn passe frustrert over at de forøker seg. Joda, klart jeg kan skille alle parene som sitter sammen, men de fleste av dem trives best sammen med partner - og det er jo en grunn til at de sitter sammen som de gjør. Det er bare det at jeg jo prøver å kvitte meg med dem, hvorenn brutalt ikke det høres ut, og det er liksom ikke bare-bare å selge chinchillaer for tiden. Det ligger mye tid, og mye arbeid bak, og jeg har ikke lyst til å gi bort dyr som jeg har jobbet for å avle frem - eller gode avlsdyr som jeg har lagt mye penger i, men det begynner å se ut som om at det er det som blir løsningen.

Hadde jeg bare kjent noen dyreglade mennesker med plass til 10 chinchillaer.. *sukk*

Den nydelige vesle chinchillafrøkenen som er avbildet over, er forøvrig ungen som kom 1. mars, etter Casanova hadde reiste hjemmefra. Jeg valgte å kalle henne Just Peaches, og på dette bildet er hun en mnd og to dager gammel. Hvordan gir man fra seg en sånn en søtnos?

Posted by Shamini on April 6, 2008 – 3:35 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Hjelper faren til under fødselen?
  Hva menes med “pelse ham” ?

  André’s last blog post..iPhone – I dass og tilbake

 2. Faren hjelper ikke til under selve fødselen, nei – men han er aktiv med å holde ungene varme, og steller dem på lik linje med moren.

  Når chinchilla holdes for pelsoppdrett, så blir dyret “pelset” i det det må bøte med livet for at en eller annen med altfor mye penger skal ikle seg skinnet. Sånn sett er chinchillaen ganske brutal. Bestemmer de seg for å drepe burkompisen sin (uten noen som helst åpenbar grunn), så er sjansen liten for at den andre overlever.

  Shamini’s last blog post..06/04/08: Santiago’s Hot Spot x Uniqum’s Paddington


Leave a comment

No trackbacks yet.