dysfunksjonell.no
3Mar/080

Dagens ord: Permobil #2

På fredag var jeg nok en gang på Permobil AS, og denne gangen fikk jeg min nye kjøredoning utlevert - med en maxfart på 10 km/t. Grin Måtte teste den ut litt, og det merkes at jeg er ute av trening, men bare etter to turer har jeg bedre kontroll på det meste. Godt å kjenne at kjøreferdighetene fortsatt sitter i fingrene, selv om Øyvind var akkurat sånn passe nervøs når vi var ute en tur igår kveld. Når jeg bare lærer meg hvor bred jeg er, og hvor langt stolen stikker ut bak meg, så har jeg full kontroll igjen. Det eneste som er litt dumt, er at den er noe høy i forhold til bord på utesteder - sånn at det blir litt vanskelig for meg å nå ned, men det er jo egentlig bare en bagatell. Ellers sitter jeg mye bedre i denne nye stolen, til tross for at jeg blir sliten i nakken og skuldrene fordi det er en ny, og uvant stilling - men jeg overlever. Har jo en mengde justeringsmuligheter på den, slik at jeg bare via et par tastetrykk kan endre høyde på fotbrett, vinkel på ryggen og hele setet, og høyden på stolen - alt i forhold til hverandre - og det er med på å hjelpe meg med å endre sittestilling uten at jeg trenger allverdens med hjelp. Kjennes bra å være litt mer uavhengig, selv om det egentlig ikke er noen nevneverdig forskjell. Den er også betraktelig bedre å kjøre ute med, fordi jeg ikke blir ristet sønder og sammen om underlaget er ujevnt, på samme måte som jeg blir i den manuelle stolen. Jeg mener, det er ikke akkurat gøy å gå til byen når man vet at det innebærer at man er sengeliggende de neste 1-2 dagene pga. smerter. Jeg ser dog begrensingene med uoverkommelige terskler, trapper og trange innganger - som ikke er noe problem å forsére med en smal manuell stol, men det er ikke verre enn å bare velge stol utfra hva man har planer om å finne på den gjeldende kvelden. Tror nok jeg kommer til å prioritere steder hvor jeg kommer inn med den elektriske uansett, iallfall så langt det er mulig.

Edit: Link til beskrivelse av stolen finner du her.

Kommer med fler oppdateringer på kjøreferdighetene mine, jeg - OK? Syns egentlig at folket burde være fornøyd med at jeg ikke har kjørt ned en eneste fotgjenger enda. Wink

Gratulerer så mye med dagen, Cecilie! Heart
Jeg er kjempekjempekjempe glad i deg, søs.

Posted by Shamini on March 3, 2008 – 3:30 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
  1. hehey! grats!

    Når får vi da se bilder av dette nye vidunderet med tilsvarende innhold? Wink

  2. Så fint at du har fått en som du er fornøyd med. Sier meg enig med Ørjan og stemmer for bilder, eventuelt et modellnavn slik at vi kan søke den frem på websiden du linket til.

    Lykke til med øvelseskjøringa… Eller skal jeg si lykke til med å hoppe ut av veien for alle fotgjengere (også kalt måltavler) ? Wink

  3. Takk Grin *fnis*

    Og grattis med ny doning jaaam XD

  4. Takk folk! Joda, jeg skal fikse bilde(r) av stolen, og kanskje til og med meg oppi, men inntil videre får dere nesten klare dere med link til produsentens hjemmeside, og bilder av min modell. Min stol er dog svart, har baggasjeboks, og ikke helt det samme setet – men dere tar tegninga.


Leave a comment

No trackbacks yet.