dysfunksjonell.no
28Feb/080

Dagens ord: Harddisk-Havari

Så skjedde det som er alle nerders store skrekk, systemdisken min krasja - og jeg ble plutselig dobbelt så handikappa som jeg er til vanlig. En Seagate Barracuda 500GB, som ikke var mer enn 5 mnd gammel, kapitulerte og tok med seg en hel masse data i kollapsen. Kjempegøy! Enhver nerd med respekt for seg selv har alltid mer enn én datamaskin, så det tok ikke lang tid før jeg hadde MacBooken min oppe og gå - men faen som en sånn krasj kan fucke med humøret. Øyvind tok ut disken min, satte den i sin PC, og fikk henta ut det meste som var av viktig data, men nå står jo PCen min i tusen stein. Jeg kan garantere at det aldri skal en eneste Seagate komponent inn i noen av mine fremtidige maskiner igjen - noensinne. Etter en dag eller så, fikk Øyvind overbevist meg om at han kunne koble opp Macen min slik at jeg kunne bruke både tastaturet, musa og skjermen - sånn at jeg skulle slippe å sitte på halv åtte med Macen på fanget, og få enda mer vondt i skuldre og nakke. Så nå sitter jeg her da, og lovpriser både Apple og kjæresten min, for at jeg faktisk kan sitte på nett.

Har sendt inn en returforespørsel til MPX.no, så jeg regner med at jeg får den innvilget i løpet av dagen, og jeg har bedt om å få tilsendt en Western-disk som erstatning. Håper det lar seg gjøre, for jeg skal ikke ha en ny Seagate iallfall. Da får de heller kreditere meg for beløpet, og så kan jeg handle meg ny disk, som jeg selv vil. Ordner seg sikkert, men faen så grønnjævlig irriterende! Dette har uansett fått meg inn på tanken på å heller kjøpe meg stasjonær Mac neste gang det er på tide å oppgradere/bytte ut datasystemet mitt. Vi får vel se, PCen får duge en stund til, når jeg bare får liv i den igjen.

Posted by Shamini on February 28, 2008 – 3:00 PM

Tagged as: Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Kjedelig når slikt skjer, men min erfaring tilsier at det er ikke noe vits å bannlyse Segate av den grunn. Alle harddiskprodusenter kan ha et dårlig batch innimellom. Her på jobb har vi opplevd problemer med alle levrandørene, og jeg klarer ikke å se at den ene er bedre enn de andre.

  Du bør satse på en eller annen form for backup av viktig data. Enten i form av en USB disk eller cd plater.

  En god ide kan jo være cdplater som du sender med typen hjem, eller poster hjem til foreldre. På den måten har du ennå kopi om det skulle være så ille at hele kåken din brenner ned en gang du er på skola. Smile

  Lykke til med å få ring opp å gå igjen Grin

 2. Jeg bannlyser Seagate akkurat så mye jeg makter, for det er den eneste produsenten som har lagd komplett helvete for meg – på disse …16 årene jeg har knotet med PC og denslags. Jeg hadde ikke planer om å gå tilbake til Seagate, men NOEN fikk jo overbevist meg – og det skjer ikke igjen. Razz Hadde en Maxtor (ekstern) som døde for meg pga. spenningsfall og slikt, men det er på en måte forståelig, og en Quantum som plutselig lagde høyfrekvente lyder som gav meg hodepine – ellers har jeg ikke hatt problemer med annet enn Seagate.

  Backup er jo greit, men det er jo ikke hver dag man backer-up det som ligger på systemdisken, type “my documents” og slike ting – ellers har jeg stort sett alt annet som er viktig på andre disker/partisjoner, for å slippe å dille dersom systemdisken trenger en format. Nå hadde jeg jo bare litt dårlig med diskplass, og dermed lå det litt mer enn nødvendig på systemdisken. Typisk!

  Og jeg satser seriøst på at leiligheten ikke brenner ned mens jeg bor her! Ikke bare fordi det er murbygg, men egentlig på sånn generell basis. Wink

  Takk iallfall, det ordnet seg sånn halvveis. Returen er i boks, og jeg fikk utsettelse på oppgaven som skulle leveres imorra. Verden er ikke HELT imot meg!

 3. Ah, kjipt når slikt skjer. En WD 500GB MyBook døde for meg her om dagen – begynte plutselig å si “ka-dunk” *surr surr surr* …slå seg av… ikke starte igjen.

  Oh well, shit happens. Var heldigvis bare nedlastbart materiale på den, men jeg ble ganske grinete

  Har vi nå lært litt? Wink

  Man har IKKE My Documents på systempartisjonen/disken.

  Egentlig bør man, i en stasjonær PC, ha en liten disk til system og programmer (slike ting man uansett må installere på nytt), og en annen disk til dokumenter og “uerstattelige” data – denne disken må da selvsagt tas back-up av innimellom.

  Så kan man slenge på ekstra disker for lagring av uviktige data, som nedlastede filmer, spill, serier mm. som uansett kan hentes ned på nytt.

  Og selvsagt… backup, backup, backup… finnes mange ålreite online backup-løsninger etterhvert, Gmail fungerer fint til slikt også, med et par tredjepartsprogrammer.

 4. Vel, løsningen du nevner der, Ørjan – er den jeg bruker, og har brukt i mange herrens år. Det er en lang historie bak hva grunnen til at det nå engang ikke var sånn akkurat DENNE gangen. Razz


Leave a comment

No trackbacks yet.