dysfunksjonell.no
25Dec/070

Julaften i Trondheim, 2007

Da var igrunn jula over for denne gang. Istedet for å reise hjem til Steigen, bestemte jeg meg for å bli værende i Trondheim - tilsynelatende til alles store forskrekkelse. Jeg vet ikke hvor mange kommentarer jeg har fått om hvor merkelig jeg er, som ikke reiser hjem for å være sammen med familien i jula, og ingen synes å ha forståelse for at det faktisk finnes mennesker der ute som overhodet ikke bryr seg om jula? Uansett, mamma er glad for at jeg trives i Trondheim, og ville vel igrunn ikke ha meg hjem, for å ende opp med å bli sittende i stua og glo i veggen. Neida, dette betyr ikke at mamma ikke er glad i meg lenger - snarere tvert imot, faktisk.

Dermed ble det slik at jeg ble invitert hjem til Bodil og familien hennes i jula. Til å begynne med var jeg småskeptisk, utelukkende fordi jeg ikke feirer jul, men det var jo kjempekoselig å bli tenkt på, og ikke minst å slippe å sitte alene. Dessuten er det klin umulig å gå lei av Bodil, og det er alltid et eventyr å tilbringe tid sammen med den jenta.. need I say more? Nei, trodde ikke det heller. Wink Vi vendte nesene mot fjellet rundt 14:30, med bag, stasj, klær og de to julegavene jeg hadde fått iår. Vel framme hilste jeg på hele familien, og så var det igrunn på tide å skifte til penklær - grønn joggebukse, og lysegrønn genser er liksom ikke helt det store å stille i når man skal i juleselskap. Hadde store planer om å stille i kjole, men som alltid med mine fantastiske, høytsvevende planer, så utgikk kjoleidéen - og ble erstattet med splitter nye jeans, og hvit skjorte istedet ((.. da slapp jeg iallfall å spekulere ut hvilke sko jeg skulle ha til kjolen, i tillegg til strømper vs. strømpebukse, matchende sminke, og hele den pakka der.)). De to gavene mine fikk plass under treet, og ribba ble satt på bordet. Etter middag var det dessert, kaffe og drikke - for de som ville ha det, og omsider ble det tid for oppakking av julegaver - til Stians ((.. Bodils ene lillebror.)) store glede ((.. det er sannelig ikke greit å være "liten" når det er jul!))! På en eller annen underfundig måte hadde mine to gaver formert seg, og blitt til fem - ikke spør meg hvordan, men jeg må innrømme at jeg syns det var litt ufint. Ikke fordi jeg er utakknemlig på noen måte, men fordi jeg ikke har hatt penger til å kjøpe gave til Bodil selv. Nå vet jeg at man ikke skal kjøpe gave til noen fordi man må, eller må gi noe tilbake, men Bodil fortjener det i aller høyeste grad - så.. det kan hende en liten påskjønnelse må til, før eller senere ((.. hysj Bodil! Ikke bråk.)).

  Gavelista ble som følger:

 • Korketrekkertang fra OBH Nordica
 • Skittles
 • Nidar Julemarsipan
 • Hvitvin
 • Tatty Teddy

Når klokka hadde passert 02:00 ble Stian og Erlend ((.. fortsatt Bodils småbrødre)) beordret i seng, og vi ble sittende oppe og snakke videre om løst, fast, alt og ingenting - og plutselig var klokka over 04:00.. Jeg og Bodil hadde ikke planer om å legge oss riktig enda, selv om alle de andre la inn årene - så vi ble sittende oppe på rommet hennes og spille Playstation 2. Plutselig var klokka nesten 06:00, og jeg slet virkelig med å holde øynene oppe. Vi bestemte oss for å køye, men idet vi hadde krøpet under dyna, var vi igrunn veldig enige om at vi egentlig like gjerne kunne døgnet - men da var det saktens for sent. Etter at Bodil hadde skravla fra seg - ja, for Bodil har en artig tendens til å være ustoppelig i snakketøyet jo lenger utpå morgenen man kommer - sovna vi omsider, side om side, og det var slutten på julaften 2007.

RoserLille julaften fikk forøvrig tidenes overraskelse! Jeg fikk nemlig levert en flott bukett med nydelige, blodrøde roser, overstrødd med gull-glitter, på døra ((.. beklageligvis er det ikke bare-bare å få tatt gode bilder med mobilkamera.)). Kunne der være fra en hemmelig beundrer kanskje? Wink Jeg skjønte at rosene kom fra Thomas - en god kamerat som jeg hjalp med et domene. Hvis man får blomster på døra av å hjelpe venner, så skal jeg pokker meg hjelpe folk oftere! Tusen takk Thomas! Grin

.. og forresten så savner jeg Øyvind, jeg.

Posted by Shamini on December 25, 2007 – 8:58 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. HeheSmile Hva? Meg skravlete??? Nå må du nå tulle! Okei da, jeg er kansje ikke den som kan å holde munn best men det er i grunn ikke en dum ting for da slipper du iallefall å være alene om detRazz hihiSmile Hadde iallefall en super duper dag og du er hjertelig velkommen tilbake når det skulle være, også neste jul om du ikke har andre planer daWink *love you snuppa*

 2. Høres utrolig koselig ut da Shamini, hadde ikke Jula vert den mest hellige høytiden i vår familie kunne jeg saktens tenkt meg å feiret jul sammen med dere jeg også..hehe. Koselig å høre at du trives, Trondheim og trøndere er noen fantastiske skapninger man ikke kan gå lei av!! Forresten må vi snart fått tatt den der øl drikke sammenkomsten altså, JEG ER TØRST! hehe. Skal sannelig prøve med en sånn der Gine`s jeg også(personlig vri på mørkt øl..haha). Kos deg videre og måtte du ha en fortsatt god jul(Du vet det er 20.dags jul sant?) og et riktig godt nytt år. Klem

 3. Bodil:
  Du leste rett, du er SKRAVLETE! Sånn i bunn og grunn er du jo det uansett når på døgnet det er, men når natta (og normalt stillheten) har senket seg, så våkner du til live – og da er det pokker ikke mulig å stoppe kjeften på deg. Men steike ta, så glad jeg er i deg! Wink

  Gine:
  Neste år kunne vi jo tatt en sånn.. uhm, forskudds- eller forsinkajulaften, vi tre? Tror absolutt det kunne blitt en höjdare. Wink Trives kjempegodt i Trondheim, og nå har jeg akkurat eliminert den ene tingen som har plaget meg i lengre tid. 20. dags jul meg i rompa! Wink

  Ha et forrykende nyttår begge to, jenter! *sussings*


Leave a comment

No trackbacks yet.