dysfunksjonell.no
20Jul/070

Tanker om flytting..

.. det suger! Ja, nei - det mente jeg selvsagt ikke, men pakkedelen derimot gjør det. Jeg eier et hus som er ca. 186 kvm, og har bodd her siden 2000 - en rask hoderegning sier meg at det skulle utgjøre sju år. Alle som har flyttet en eller fler ganger i løpet av livet, vet at det alltid er ting man rett og slett ikke kan kaste, og er dødelig avhengig av å pakke med seg - uansett pokker. Disse tingene kommer dog, på en eller annen mystisk måte, aldri ut av eskene sine igjen. Nei, de blir lagret - gjerne på loftet, eller kanskje i boden - og der blir de glemt, for man har sjeldent, eller aldri bruk for det man overhodet ikke kunne leve uten. Kjenner du deg igjen?

Da jeg og eksen min flyttet fra leiligheten vår på 55 kvm, og inn i det nyinnkjøpte huset på nevnte 186 kvm, ble det lempet mang en eske opp på loftet. Noe av disse inneholdt bruksgjenstander, som kjøkkenutstyr og denslags, mens andre igjen inneholdt bilder, og andre gjenstander jeg åpenbart ikke har hatt spesielt mye savn etter. Jaha? Eskene står fortsatt på plassene sine, godt merket og gjentapet - sju år senere. Dette gjør meg igrunn litt skeptisk. Ettersom jeg skal flytte inn i en leilighet på 42 kvm i august, er jeg nødt til å tenke noe praktisk når jeg nå skal pakke ned tingene mine. Praktisk, jeg? Fremmedord. Så dukker tankene på disse forundringseksene på loftet opp - jeg har ikke lagringsplass i Trondheim, og har ikke bruk for at det akkumuleres esker-med-det-rare-i, sånn utenfor min kontroll. Så, hvordan løser jeg dette? Jo, jeg pakker KUN det jeg har bruk for. Nå er "bruk for" et rimelig relativt begrep, men jeg prøver iallfall.

 • Skinnsofa, 3+2
 • Salongbord
 • Hvitt glasskap x2
 • Smijernsseng, queensize
 • Nattbord x2
 • Kjøkkenbord m/ sittebenk
 • Bokreoler x2
 • DVD-skap x2
 • CD-hylle
 • Databord, hjemmesnekra
 • Herrekommode x2
 • Kommode
 • Kjøkkenutstyr, kopper og kar
 • Playstation 2 m/ spill
 • DVD-spiller
 • CD-plater
 • DVD-filmer
 • PC-spill
 • Bøker ((.. hvor kommer alle disse bøkene fra, egentlig?))
 • Teddybjørner
 • PC m/ alt stasj
 • Klær og.. støvletter ((.. jepp, de samme klærne som har drept klesskapet mitt opptil fler ganger, men jeg har iallfall fått plukka ut en hel masse som er kategorisert under "lagres".))
 • Jakker ((.. normale mennesker ville nok inkludert jakkene sine i kategorien "klær", men ikke denne jenta, nei. Jeg har så uendelig mange jakker, at jeg helt sikkert kunne brukt en ny en hver dag i tre uker.))

Jeg har jo helt sikkert glemt noe på denne listen, men allerede nå rynker jeg pannen, og lurer på hvordan i Helheimen jeg skal få plass til alt dette på 42 kvm? Altså, plass blir det vel alltids, men jeg skal jo gjerne ha plass til å manøvrere i mellom selv også. Det som imidlertid ER morsomt midt oppi alt dette, er at jeg vet nøyaktig hvordan det skal se ut i den nye leiligheten - og sta som jeg er, så gir jeg meg ikke før jeg har fått det som jeg vil ha det. Og, om jeg skal rote frem en positiv ting med pakking, så må jeg nesten svare.. det at man får tatt en kraftig opprydding, som man garantert ikke ville gjort ellers. Sayonara, lille Petter Edderkopp - I'll see you in hell!

Ellers fikk jeg snakka med kontaktpersonen min på Nordlandssykehuset, og har fått time/innleggelse nå på onsdag, 25. juli. "Jippi". Tenkte det var best å få det unnagjort så fort som mulig. Da skal jeg i røntgen med lungene mine, og er jeg riktig heldig.. så er Dagfinn på jobb denne gangen også. Razz Deretter skal jeg helt sikkert innom laben for å krangle litt om blodårene mine som går i hi hver gang jeg nærmere meg Bodø by. Det har seg nemlig slik at de ikke klarer å få tatt blodprøver fra armene mine, fordi de ikke finner årene (jeg vil dog poengtere at de ikke har det minste problem med dette, dersom jeg befinner meg i det store utland) - og ettersom jeg vet at jeg blør godt nok fra fingertuppene til å gi dem de prøvene de skal ha, så må jeg alltid krangle med dem i.. tja, la oss si ca. 15 minutter, før de innser at jeg vet dette bedre enn dem.

Så kommer den spennende delen av årets sykehusbesøk, jeg skulle endelig få snakke med noen som kan gi meg alle svarene jeg måtte ønske, vedrørende meg og en eventuell graviditet. Jeg har nemlig hatt mange ting på hjertet, helt siden jeg var 17 år gammel, og gikk inn i mitt første skikkelige forhold. Nå er jeg jo ikke ukjent med holdninger om at jeg, som sitter i rullestol, ikke kan ha sex - og slett ikke snakke om det, herregud, det er jo tabu! - men i en alder av nesten 28, har jeg begynt å bekymre meg litt for nettopp dette. Jeg har venninner som etablerer seg, venninner som får barn, og selv om jeg alltid har påstått at jeg ville adoptere min(e) barn, så må jeg jo innrømme at jeg kjenner det lille suget i magen. Det er jo alltid en sjanse for at man faktisk ikke er fruktbar, men.. jeg er i mitt tilfelle nødt til å tenke konsekvenser. Alle gangene jeg har spurt om hva som evt. ville skje dersom jeg skulle bli gravid, har jeg bare fått svada-svar som "Hm, nei, vi tror kanskje ikke det er så lurt?", og jeg har forblitt akkurat like klok. Personlig syns jeg kanskje det er litt seint å begynne å spekulere i hva man skal ta seg til, når "uhellet" ((.. misforstå meg rett, et lite liv er intet mindre enn et mirakel)) først er ute - og jeg vil vite konkret hvilke konsekvenser det vil ha! Dersom en graviditet sikrer meg 9 måneder i en sykehusseng, et barn som må tas med keisersnitt altfor tidlig - og dermed risikere både det ene, og det andre, eller i verste fall mitt eget liv - så er det ikke verdt det.

Nå skal jeg omsider få snakke med noen om dette, og få de svarene jeg søker - på høy tid, spør du meg. Jeg kan ikke si hva jeg håper svarene vil være, for det vet jeg ikke - tror nok det kommer til å involvere skuffelse, så vel som lettelse - uansett hvordan du vrir og vender på det, men et svar vil iallfall gi meg større ro i sjelen enn jeg har idag.

Jepp, og hva gjør Sham når hun er en smule uttafor? Joda, hun shopper.
Jeg sier ikke mer om den saken.

27 dager til 16. august, og innflytting!

Posted by Shamini on July 20, 2007 – 8:35 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Pakke-delen ga meg mang en god latter! Åh, du skriver så bra.

  Og kjempeflott at du skal ta opp dette med graviditet med legen(e), og få et ordentlig og saklig svar. Verdt å sjekke, du nærmer deg jo skikkelig voksen alder – gamla!

 2. Pakketips:

  Hvis du ikke har brukt det de siste 6 mnd, og det ikke kan forklares med årstider, kan du stryke det av lista.

  Ellers; Så spennende å endelig finne ut av hva som evt skjer hvisomatte dersomatte!!

 3. et lite tips, de eskene som har vært glemt av i 7 år. Kast dem UTEN å åpne de først! Har du ikke brukt de på 7 år har du ikke bruk for dem, men hvis du åpner de finner du garantert masse du vil ta med deg Razz

 4. Åh, gjett om jeg kjenner meg igjen med pakkingen! Sliter sånn med det der hver gang jeg flytter. De siste dagene har jeg bare brukt til å sortere. Men det var verst da jeg flyttet fra England til Norge, og i tillegg hadde møbler jeg måtte bli kvitt – uff, sier jeg bare.

  Lykke til! Klem!

 5. Det er jammen godt å se at det er liv i dere enda! Har jo ikke vært mye til kommentering i det siste, men det er kanskje vel så mye min feil, som ikke har skrevet allverden.

  Licota:
  Takk for kompliment. Wink

  Violent Dream:
  Det er MYE jeg ikke har brukt de siste 6 mnd, men jeg kan jo ikke kaste det! Hællandussan, tenk om jeg får bruk for det? Dog, jeg kan sikkert forklare bruken av hobbyting med årstider, ja? Wink Og JA, du aner ikke hvor spennende dette faktisk er – jeg gleder meg så infernalsk!

  André:
  Ingen tvil om at du er mann, hm? Kaste eskene uten å åpne dem. Hrmf. Uaktuelt. Det KAN være noe oppi der som jeg har lett etter, og glemt at ligger der! Dessuten tror jeg eksen hadde blitt sur om jeg hadde kasta div VHS-filmer jeg har lovet å ettersende, en eller annen gang. Wink

  Villkatta:
  En ting er pakkegreia, men det er jo ikke å stikke under en stol at målet helliger midlene – eller noe? Jeg suger når det gjelder ordtak. Wink Sortere ja, gjør det selv – har esker merket med “Trondheim” (og innhold), “Lagres” (og innhold), og så er det endel som bare kastes.

  *klemme alle i tur og orden* Grin

 6. Jeg har allerede begynt å grue meg til flytting neste år. Wink

  Men du må nok bare gjøre kort prosess, og ta med kun det nødvendige. Det er jo ikke verre enn at du kan få tak i eventuelle gjenglemte ting senere, om nødvendig. Smile

 7. Det er klart jeg kan det, men “problemet” er at jeg må forsøke å få leid ut huset her – med mulighet for salg, så jeg er nødt til å pakke ned alt sammen. Razz Ufattelig kjedelig! Dog, det er klart – jeg har det jo. Tar ikke sikte på å flytte tilbake til Steigen, så jeg må jo finne meg noe større enn en studentbolig, dersom det viser seg at jeg blir værende i Trondheim, og DA kan jeg hente mer skrot. Wink

 8. Men du… Ikke for å være kjip eller noe, men… tenk deg om to ganger hvis de foreslår sterilisering eller noe? Det stilles nemlig ganske harde krav om god helse når man søker om godkjenning for adopsjon.

  *klem*

 9. Jeg sitter og leser og ler når jeg ser hva du skriver om flytting Smile Og så kommer jeg på at “faen, jeg skal jo flytte snart selv” – og er det noen som har skrot i hauger og baner og bøtter og banankasser, så er det meg. Jeg skal riktignok ikke LANGT avgårde, maks 20 min med bil, men jeg bare vet med meg selv at det kommer til å bli dratt med en hel haug med unyttige ting som blir stablet i boder og skap og skuffer, for så aldri mer se dagens lys. Jeg trenger noen som kan kaste ting for meg. Enkelt og greit. Pakke ned de 3-4 “tingene” jeg “må ha” (samlingen min, DVD-filmer, elektronisk utstyr, og klær) og så bare si “gå amokk, folkens”. Men kommer det til å skje? Neppe…


Leave a comment

No trackbacks yet.