dysfunksjonell.no
5Jun/070

PHE: Sagaen fortsetter

Så over til dette evige hormon-/prevensjonsproblemet mitt. Jeg tok nemlig stødig nakkegrep på meg selv igår, og ringte diverse instanser jeg gjerne skulle snakket med - deriblant fastlegen min, for å diskutere prevensjon. Saken har jo lenge vært den at jeg har vært usikker på dette med p-piller, mye fordi jeg blir så ekstremt kvalm av å starte på nytt brett, og den kvalmen sitter i i ca. en uke - hver eneste gang, uten unntak. Deretter er det jo dette med faren for blodpropp vs. stillesittingen min, som er en naturlig følge av å være rullestolbruker.

Poenget var uansett at jeg ville snakke med fastlegen min om dette, fordi jeg ikke har høytsvevende planer om å begå selvmord på p-piller. Etter å ha ringt tre ganger, og samtlige ganger kommet til Hamarøy Kommune fordi legekontoret ikke hadde klart å sette over telefonen sin tross påbegynt telefontid, kom jeg omsider igjennom. Der ble jeg møtt av ei kontordame, som angivelig ikke hørte hva jeg sa, men etter mye om og men fikk jeg iallfall forklart henne at det handlet om p-piller, at Trionetta var tatt av markedet, og at legen skulle ringe meg opp - når han hadde tid.
Hyggelig nok ringte han meg faktisk opp igjen, og kunne fortelle at jeg kunne få Loette eller Yasmin som erstatning for Trionetta, og at han kunne ringe apoteket med en gang. Ettersom jeg har hørt mye snusk om Yasmin i media, så sa jeg at jeg ikke ønsket å prøve denne - og at jeg hadde tenkt endel på plaster istedet for piller i det hele tatt. Etter litt diskusjon frem og tilbake, mente han at det sikkert ville være smartest å velge en p-pille som var mest mulig identisk med den jeg hadde brukt, dersom jeg var engstelig for blodpropp, og slike ting. Dermed ble det til at jeg takket ja til Loette, og fikk beskjed om at det ble bestilt omgående.

Beklageligvis var jeg jo ikke heeeelt overbevist enda, så etter å ha skumlest Felleskatalogen - alle legers o'heilage bibel - bestemte jeg meg for å søke en "second opinion" på saken. Derfor ringte jeg sykehusapoteket ved Nordlandssykehuset, og fikk snakke med en svært hyggelig farmasøyt, som i aller høyeste grad viste at hun ønsket å gjøre jobben sin. Jeg forklarte henne problemstillingen min, og hun ba meg holde linja mens hun leitet frem en gammel Felleskatalog for å finne Trionetta. Deretter sammenlignet hun de tre forskjellige merkene, og konkluderte etter et kvarters tid med resonnement at Loette var såpass identisk med Trionetta, at det ikke burde være noen stor fare å begynne på den.

Idag dumpa tre mnds forsyning med Loette ned i postkassa mi, til den nette sum av 259,- kroner. Ettersom jeg lovet fastlegen min å lese pakningsvedlegget nøye, så var det det første jeg ..prøvde å gi meg i kast med. Det var nemlig ikke noe pakningsvedlegg, men en pakningsBOK! Og ikke nok med det, men denne boka var brettet på samme måte som et kart - og vi vet alle hvor forbannet umulig dét er å brette uppat, og brette att at att. På siste side fant jeg iallfall bivirkningene, og tillat meg å sitere følgende: kvalme, oppkast, magekramper, akne, vektforandringer (oppgang eller nedgang), humørforandringer inkludert depresjoner og angst, svimmelhet, endret libido, hodepine, migrene, ødemer, brystsmerter, osv. - og la meg bemerke at jeg kun har listet utvalgte av de hyppige bivirkningene. I tillegg kan man finne mindre hyppige, og mer sjeldne, men de gidder jeg ikke sitere av den enkle grunn at jeg ikke vet hva halvparten av disse fancy ordene egentlig betyr - det er bare deprimerende.

Artikler om Yasmin:

Posted by Shamini on June 5, 2007 – 4:48 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Vet ikke om det finnes i Norge, men … http://en.wikipedia.org/wiki/Implanon ;p

 2. Joda, Fredrik, P-staven finnes i Norge den – men de jeg kjenner som har brukt den, har enten vært skikkelig plaga med den, eller pådratt seg andre plager ved å bruke den. Dessuten er jeg intet stor fan av.. sprøyter og implantater generelt. Takk for tipset, dog! Wink

 3. Jeg har prøvd det meste opp gjennom tidene, enfas, trefas, spiral, sprøyte, you name it, ja jeg har faktisk kombinert pilelr og sprøyter også fordi ting ikke funker helt som det skal på meg… MEN, etter ti år med krangling (minus årene på spiral) har jeg begynt på Loette, og det funker suverent! Omtrent ingen bivirkninger og syklusen går som ei klokke, med korte og “snille” blødnidnger (too much information).

  At det funker for meg behøver ikke bety at de funker like bra for deg (for trionetta var ikke jeg venn med), men det er lov å håpe!

  Lykke til baby

 4. Må si meg enig med en kommentar i en tidligere post: Åh herregud så glad jeg er for at jeg har heterozygote kjønnskromosomer. Razz

 5. Jeg samstemmer i Christers kommentar der! Indeed I do. Det er ille nok når damen har det Wink (men ok, jeg håper det funker med Loette)

 6. Igjen: kunstige hormoner er djevelens verk. Wink

 7. PHE.. Thinking
  Høres jo ut som de skal funke fint da, de nye du får Smile Når jeg leser bivirkningene så kan jeg ikke unngå å tenke: Hmm, kan humørsvigningene bli verre enn de allerede ER!? Og da tenker jeg på meg selv, ikke deg Søss Grin

 8. Hm. Også jeg som fikk Yasmin anbefalt av legen min… Får ta meg en telefon til henne på mandag. >.>


Leave a comment

No trackbacks yet.