dysfunksjonell.no
2May/070

Luft under vingene, bokstavelig talt

Idag kom omsider jeg og Marita til enighet om årets ferieplan. Ikke at det var noe stort problem egentlig, jeg måtte bare legge litt om på mine eventuelle planer - som jeg hadde bestemt meg for å omrokkere på uansett. Tilgjengjeld ble det Oslo-tur på meg 8.-10. juni (slik at jeg, som andelseier, kan delta på generalforsamlingen til ULOBA), og så har jeg bestemt meg for å dra på en ukes tur til Dublin, Irland. Hadde opprinnelig planer om å dra til USA første uka i august, men fornuften min satte seg igrunn på bakbeina - fordi jeg evt. har skolestart en eller annen gang i august, i tillegg til bursdag (som jeg har store ambisjoner om å feire i Trondheim). Dessuten ville en tur for 2 til USA komme på over 15,000,- tur/retur, og jeg syns det er mye penger å legge ut på bare én uke. Sist jeg var "over there" var vi der i tre uker, og det var akkurat nok til å bli vant med både varmen, og den noe spesielle maten. I tillegg hører jeg rykter om at endel av dem har tenkt seg denne veien, så da får man jo hilst på dem likevel - og om mulig, bestilt en care-package med USA-stasj som Jelly Bellies, Goldfish og diverse annen junk. Wink

Nå skal det sies at fornuften min protesterer noe mot denne idéen om Irlands-tur, men for døve ører. Jeg har alltid hatt en drøm om å se Irland, og å sitte på en ekte irsk pub med en pint Guinness på bordet foran meg. I 2002 gjennomførte jeg drømmen min om å dra til USA, og det er på tide å realisere det neste. Utover det syns jeg at jeg trenger en oppmuntring etter alt det negative lately, og Irland føles som den rette tingen. Spekulerte litt på om jeg skulle velge Skottland istedet, men jeg fant ut at det får bli en annen gang - alternativt min neste drøm, for jeg skal se The Highlands før jeg takker for meg. Dersom noen av dere faktisk har vært i Irland, så tar jeg meget gjerne imot tips og råd om hva som burde sees og oppleves - for jeg kan ikke drikke konstant i en uke! Wink Kanskje jeg finner meg en Leprechaun jeg kan ta med meg hjem, og sette i bur?

Være med til Irland?

Uansett, jeg trenger en assistent til på Irlands-turen, og jeg har sålangt sett på 18.-24. juni - men det er ikke bestemt riktig enda (oppdaterer med info etterhvert som jeg finner ut av ting, kan også bli aktuelt med en av de to midterste ukene av juli). Jeg betaler reisen, og trolig oppholdet - mot at du kan bistå med assistanse (innebærer stort sett bare forflytning, "sosialisering" (utforske Irland sammen med meg) og hjelp til enklere ting), mat og drikke må du holde deg med selv. Dersom dette høres spennende ut, så send meg en mail: sthevara [at] online.no - og skriv noen ord om deg selv.

Posted by Shamini on May 2, 2007 – 10:22 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Tja… jeg har jo tenkt meg til Dublin uansett jeg, for å besøke en venninne – kan gjerne slå to fluer i en smekk og alt det der Wink

  Du vet hvem jeg er og alt det der, så jeg tror egentlig ikke jeg trenger å sende deg en mail i tillegg? Wink

  Og jeg blir gjerne med uansett, selv om du kanskje vil ha noen andre til å assistere deg.

 2. Ikke så veldig lenge siden jeg satt på en ekte irsk pub selv, med den første prøven av en Guiness. Var snodig øll det der, men ganske så godt også. Wink

  Hadde jeg ikke sittet kattevakt på reisetidspunktet ditt, så skulle jeg absolutt meldt meg som assistent! Wink

 3. Jeg kan så absolutt anbefale Irland! Har vært der to ganger selv, og elsker det! Oldemoren min var irsk, så jeg utforsker røttene mine der. Dublin er en herlig by. Jeg er sikker på at du ikke kommer til å angre på å reise!

 4. Du verden som du reiser da! Jeg blir reit ut misunnelig Grin
  Men Emil var i Dublin i fjor høst og ville gjerne ha meg med dit en gang, så jeg antar at det var bra Grin

  *klemme*

 5. Ørjan:
  Det er notert. Smile

  Fredrik:
  Guinness er knallgodt, men det virker som om at folk enten liker – eller hater det. Jeg har ikke klart å drikke lyst øl etter at jeg fikk smaken på Guinness, Murphy’s Irish Stout og Kilkennys.

  Villkatta:
  Åh, nå ble jeg nesten litt “misunnelig” (jeg liker ikke det ordet) – tenk å ha sånne spennende røtter! Grin Irland har alltid vært en drøm, så jeg er rimelig sikker på at det blir vellykket – med mindre jeg får meg en overraskelse, hva rullestol angår.

  Cecilie:
  Du, jeg har ikke vært på ferie de siste.. *tenker*.. 25 årene? Jeg og Håkon var et par turer i Oslo i løpet av de årene vi var sammen, og så var jeg i Trondheim i februar – uten noen spesiell agenda. Ja, og på Kreta ifjor vår (hvor jeg fikk 4 døgn på sykehus) – skulle da virkelig bare mangle at jeg finner på noe annet enn å sitte her, glo i veggene, og bli suicidal? Wink Kjempegla’ i! *kosepå*

 6. Merk at dersom tur skal bli noe av, så trenger jeg i hvert fall litt forvarsel – enkelte av oss må ta seg fri fra jobb Wink Og kort-kort varsel er vanskelig, gitt… særlig om sommeren.

 7. Det er fler som har tilbudt seg å være med, og jeg kan ikke bestemme noe før jeg har avklart ting med Marita bare. Smile Uansett har jeg notert ned folk, så jeg.. må bare ta kontakt når ting er ferdig avklart, med tanke på avreisedato osv. Kan du ikke, så kan du ikke – forhåpentligvis ordner det seg med en av de jeg har på lista mi uansett. Smile

 8. Jeg kan anbefale at du tar togturen til Galway når du er i Dublin. Fantastisk koselig liten småby og en utroig flott togtur (som tar rundt to timer om jeg ikke husker feil). I tillegg kan jeg anbefale deg å ta toget til Belfast (også ca to timers tur) for å være med på tur med “the black taxi”. det er en guidet tur inn i de turbulente områdene i belfast der man lærer om konfliktene som har vært der i altfor mange år.

  Ellers kan jeg anbefale den obligatoriske turen til Guinness Store House der du får gratis Guinness i the sky bar med utsikt over hele byen. Forhåpentligvis får du bedre utsikt enn da jeg var der, for da ble faen meg halve byen bygd om. Frown

 9. Åh! Irland!! Heldige du!!!Grin

  Mitt tips: Land i Dublin og kjør tvers over øya (tar ikke så all verdens med tid). Jeg kjenner jeg skulle gitt ganske mye for en middelalderbankett på Bunratty Castle igjen! Smile

  http://www.shannonheritage.com/Bunratty_Day.htm

 10. Vriompus:
  Galway er notert! Og Guinness Store House? OMG, et must. Wink Gratis, eller ikke gratis, Guinness blir det uansett! Hvordan er det egentlig med rullestol der borte? Det er jo igrunn min skrekk – å komme bort dit, og finne ut at jeg ikke kommer meg hverken hit eller dit? Jeg har jo vært på “Top 13” i Bodø – som det ikke går heis opp til engang – men det er skummelt, og ikke minst tungt for de som må bære (det var dog ikke meningen å sammenligne Bodø med Dublin her).. Skal ta med kamera, vær du sikker!

  Violent Dream:
  Heldig? Jeg har jo bare tatt kontrollen og bestemt meg for å gjøre noe annet enn å glo på den lilla veggen min. Wink Reise litt, oppfylle en drøm, og kose meg – trenger noe annet å tenke på. Tror det blir ypperlig! Alle tips mottas med enorm takk, så Bunratty Castle er notert. Smile

 11. Tror det kostet 7.5€ (studentpris) å komme inn på Guinness store house, men det er liksom en ting man bare må gjøre når man er der borte. Det er et kjempestort museum/opplevelsessenter formet som en pint der Sky baren er skummet på toppen. Wink http://www.guinness-storehouse.com/ kan meddele at “GUINNESS STOREHOUSE® is fully wheelchair accessible”. Smile

  Jeg la ikke merke til hvordan tilgjengeligheten er for rullestolbrukere sånn ellers i Dublin, når man ikke er i situasjonen tenker man liksom ikke på sliktThinking

  Siden du skal dit på sommeren kommer livet på Temple Bar området til å være fantastisk. Masse mennesker og yrende liv. Inngangen til de “originale” barene i det området kan kanskje være litt vanskelig med rullestol, men da får du piske noen av irene til å løfte deg inn, for du må virkelig ta deg en pint eller fem på en av de barene der. Levende musikk og spontansang/dansing fra tidlig på kvelden og hele natta gjennom. Helt fantastisk. Smile

 12. Guinness Storehouse SKAL besøkes uansett hvor mye det måtte koste, og sånn er det med den saken! Wink Jeg elsker Guinness, så det ville være en stor skam å reise til Irland, uten å teste ut ekte vare.

  Jeg vet ikke – kanskje jeg har vært Ire engang, eller kanskje jeg har aner derfra som jeg ikke kjenner til? Uansett har jeg alltid villet se Irland, oppleve kulturen og menneskene, og det du nevner om levende musikk, og spontansang/dansing lokker fram sommerfugler i magen! Jeg gleder meg! Grin

  Tusen takk for alle tips, kommer dere på mer – så ikke nøl med å legge igjen en notis til meg! Alt mottas med stor takk.


Leave a comment

No trackbacks yet.