dysfunksjonell.no
30Apr/070

Facebook & Bloggoversikten

I farvannet av utallige slike vennesider som Orkut, Blink, Nettby, osv., så har det nå kommet et nytt fenomen. Denne gangen har konseptet fått navnet "Facebook", og startet opprinnelig som et slags online nettverk for studenter - om jeg har forstått dette rett. Dette er tydeligvis det nye "hippe", og om man ikke er medlem, så er man i aller høyeste grad "ut". Det virker iallfall sånn

Jeg finner det dog litt ..interessant at folk man ikke kjenner på død og liv skal legge en til på vennelista. Leste nettopp i bloggen til Zava Palmer at hun lider av samme problem. Jeg har fått fler forespørsler fra folk jeg 1.) ikke kjenner spesielt godt, 2.) ikke liker i det hele tatt, 3.) ikke har hørt om, noensinne! - og jeg har ingen betenkeligheter med å avslå disse. Blir spennende å se hvor lenge denne farsotten holder, jeg vil iallfall påstå at det er en av de bedre vennesidene jeg har vært borti til nå.

En annen ting som irriterer meg, og andre bloggere, grenseløst er Bloggoversikten.. jeg har utelatt link her med vilje, for jeg ønsker ikke å promotere denne siden. Jeg la merke til at denne siden plutselig var listet opp som en av de som linker til dagboka mi, og jeg lurte igrunn på hva dette var. Ved nærmere ettersyn fant jeg ut at denne siden blir driftet av admin(s) som ikke har lært en ting om hverken normal folkeskikk eller netiquette. En ting er å bli linket til, som igjen fører til ytterligere publisitet, en annen ting er å oppleve at en side rett og slett stjeler innleggene for så å legge dem ut på egen side. Personlig syns jeg dette er å trå langt over streken, og ba igår om å bli fjernet fra denne oversikten umiddelbart. I motsetning til Zava Palmer, så fikk jeg ingen ubehagelige tilbakemeldinger, men ble fjernet uten noe mer om og men. Snakker om ufordragelige mennesker!

Posted by Shamini on April 30, 2007 – 4:12 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Jeg har ikke noe kjennskap til Bloggoversikten, men nå virker det som det er en hel masse snusk som flyter opp til overflaten. :-S Det høres ikke bra ut i det hele tatt!

 2. Hei Shamini og takk for støtte – og mange linker Smile

  Nei dette Bloggoversikt-opplegget er sære greier, og folka bak virker rett og slett skumle. Det hele startet egentlig som en liten fillesak – ja jeg ble pissed – men aller mest reagerte jeg på et prinsippielt plan. I etterkant har det jo utviklet seg til å bli rimelig heftig – med “outing”, svartelisting og utestengelse. Ikke bra…

 3. Jeg er litt enig og litt uenig med deg, søs… Wink

  Må innrømme at jeg er lei av orkut, aldri ble noen aktiv blinker, og syns nettby var artig en stund, men Facebook skal få lov til å ha EN ting: Hysteriet rundt Facebook har nådd slike høyder at mennesker jeg har “lett etter” på nett i 7-8 år faktisk har dukket opp – og ikke ved at jeg leter etter dem, men at de har funnet MEG. Jeg har hatt noen kvelder med brede smil om munnen ved å se igjen mennesker jeg har ‘mistet’, og kunnet oppdatere meg om mennesker, hvis siste møte med kanskje ikke var så hyggelig -men når man i ettertid har sett tilbake, har det virket mindre viktig, og gleden over å kunne mimre over gode tider har overskygget den siste krangelen eller da Kari stjal kjekke-Per rett under nesa på Lise Wink
  Jeg føler meg litt for gammal til å sitte og sutte på gamle konflikter, rett og slett Razz
  Vel kan jeg se problemet med bitcher som ikke husker hvor bitchy de var, eller som vil late som om de har glemt det og egentlig syns du var kul, men ingen får beskjed om de blir avvist, etter hva jeg har skjønt, og man kan jo alltids bare late som om man ikke kjente dem igjen Wink
  Folk man ikke kjenner (igjen) er det jo i utgangspunktet ikke noe problem å avvise Wink

  Ang. bloggoversikten, så er jeg nesten litt fornærma over at ikke min egen blogg er listet der, for det har kommet meg for øre i senere tid at bloggen min er midlt sagt jævlig mye mer besøkt enn jeg noen gang har trodd, mye takket være at jeg skriver mye om ting som hyppig blir søkt om på google Razz

  Kanskje jeg skulle skrive mer om sex? XD

 4. Zava:
  Bare hyggelig, og det skulle virkelig bare mangle (med både link(er) og støtte). Smile Kanskje det hele var en fillesak, men med en slik tilbakemelding, hadde jeg også tent på alle pluggene. Hadde ikke store kjennskapen til siden, men etter å ha lest litt her og litt der, så har jeg valgt å ta avstand fra dritten.

  La deg også til på linksiden min, og håper det var OK.

  Cecilie:
  Du er ikke uenig med meg, for jeg snakket ikke om gamle intriger fra skoletiden – refererte mer til “bekjentskaper” som jeg har tenkt skal forbli “bekjentskaper”, og ikke avansere til “venner”. Disse syns jeg ikke har en plass på vennelisten min, og blir dermed avvist – med god samvittighet.

  Du aner bare ikke hvor mange hits jeg har på “pule”. Og det er ikke fordi jeg har skrevet om sex, men fordi jeg postet bilder av 5 lekre skuespiller-menn, og skrev at jeg egentlig godt kunne tenkt meg ei natt med dem. Wink

  Konklusjon: skriv om sex – eller innlegg som leder folk til å tro at du skriver om sex, så øker hitsene betraktelig!

 5. Dette her får meg egentlig til å tenke “damn, så glad jeg er for at jeg ikke blogger for tiden” – samtidig som det hadde vært greit å ha et uttømme for diverse… blir vel til at det kommer opp en blog snart tenker jeg… når jeg bare får somlet meg ferdig med pågående prosjekter.

  Bloggoversikten virker… noe uproff? Greit nok at dette vel er noe som er “snekret sammen på bakrommet”, men siden hadde da potensiale den, og det virket (på den korte tiden jeg kikket innom) at de(n) som driver det har i hvert fall litt peil på å mekke funksjonerende websider.

  Da er det bare trist at personen(e) virker å være så fullstendig blåst for selvkritikk og fornuft. Argumentene vedkommende kommer med ang. roboter og linking er jo fullstendig latterlige, selv om det sikkert for “meningmann” kan høres ut som sannheten selv.

  Jaja – nok en side man med god samvittighet kan styre unna – det jeg synes er litt trist er alle de kjente bloggerne jeg skimtet innpå der… de burde egentlig vite bedre.


Leave a comment

No trackbacks yet.