dysfunksjonell.no
11Apr/070

PHE: Premenstruell, Hormonell & Emosjonell

Som jente burde jeg egentlig ha fått utdelt lykkepiller eller lignende ved fødselen. Hvorfor? Jo, fordi jeg konstant blir utsatt for brutale overgrep fra naturens side. Dette innebærer blant annet PMS (premenstrual syndrome), p-piller og det å være emosjonell - by default. Jeg vet at alle mine kvinnelige lesere drar på smilet, og nikker samtykkende - mens jeg selv bare rynker pannen, og skyter frem furteleppa. Bare for å understreke hvor jævlig det egentlig er, så er der ikke mindre enn 150 kjente symptomer på PMS, og de varierer fra måned til måned - trolig bare for spenningens skyld.

Så er det engang slik, at dersom du ikke har brukt p-piller på en stund, og ønsker å starte på dem igjen, så skal første brett påbegynnes ved første menstruasjonsdag. Som de fleste allerede vet, så er p-piller et hormonpreparat som skal forhindre graviditet - men er like fullt en tilsetning av hormoner man virkelig ikke trenger, på toppen av PMS og/eller menssmerter generelt, mener jeg. Personlig har jeg gått på Trionetta siden jeg var 17 år gammel, men har i de siste årene opplevd enorme emosjonelle bølger når jeg tar pause, og skal starte på igjen. En periode kunne jeg begynne å grine uten å fatte hva som skjedde, og hvorfor! Gah, noen ganger hater jeg virkelig å være jente.

På toppen av det hele har Schering AG besluttet å ta Trionetta av markedet, så jeg må nå bytte merke. Hvor morsomt skal vel ikke det bli? Angivelig er Yasminelle den samme p-pillen, men en såkalt "moderne p-pille". Hvis dere har lite å ta dere til, så klikk på linken og nyt listen over alle de morsomme og ikke minst uforståelige bivirkningene man kan pådra seg av denne. Legg spesielt godt merke til: hodepine, migrene, kvalme, oppkast, nedsatt libido, depresjoner, nervøsitet, søvnproblemer, synsforstyrrelser, nakkesmerter, muskelkramper osv. - blir tørr i kjeften bare av tanken, jeg. Kanskje jeg nå skal bli skikkelig fjortis, og skaffe meg p-plaster i stedet? Dette brukes angivelig av nevnte målgruppe for å briefe med at man faktisk er seksuelt aktiv. Nå vet jeg ikke helt om jeg ville gått rundt med et slikt et i feks. panna - just to make a statement - men det er iallfall et alternativ.

Uansett, poenget mitt var iallfall at det suger å være jente til tider, og at det jeg nettopp har ramset opp er mye av grunnen til at humøret mitt har vært "helt ræva" den siste tiden. Motivasjonen har vært helt i dass, og jeg har vært både irritabel og til tider forbannet - pga. filleting som normalt ikke ville brydd meg det grann. Nå skal jeg ikke unnskylde det faktum at jeg er jente, men ja - jeg ville nå igrunn bare be om unnskylding til dem det rammer, og ikke minst takke for de skuldrene jeg har fått kjefte mot, og gråte på de siste ukene.

Og du Susanne, er et kapittel for deg selv. Heart

GIRL POWER
.. eller noe ..

Posted by Shamini on April 11, 2007 – 8:08 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. hihi – det beste med denne posten (og ja, jeg kan relatere, i hvert fall by proxy, til det du sier i den Wink ) er jo da avslutningen med mood-o-meteret! Grin

  Men! P-sprøyte? snip-snip? sånne ekle ting som plasseres oppi visse kroppsåpninger? nå aner jeg ikke hva du har vurdert av alternativer, men innimellom må jeg faktisk prise meg lykkelig for at jeg er mann, og slipper i alle fall DET faenskapet…

  Du skal nå få kos uansett *KLEMMEPÅ*

 2. Mangler bare at du begynner å grine fordi en annen knepper opp sjokoladen uten å spørre om du hadde lyst. Smile

 3. Ørjan:
  P-sprøyte? Kødder du? Hallo, du kommenterer i dagboka til jenta som nekter å la legene sjekke CO2-nivået i blodet sitt via blodprøve! Spiral og slikt får man ikke med mindre man har født barn først – og søsteren min.. vel, hun ble lagt inn i hui og hast med livmorbetennelse av en sånn en. Razz Uansett, det er så jævla juks! Alt dere kan bidra med er gummi, og det suger uansett hvordan du vrir og vender på det.

  Licota:
  Jeg er ingen stor fan av sjokolade, så jeg tror det skal gå bra.. hihi.. men ja, jeg skjønner hva du mener, og det hender jeg er veldig nærme å gjøre akkurat det. *himle*

 4. Hva med sånn P-stav som de setter inn i armen din, varer i 3 år elns, og så bytter man den ut?
  Ånei, det var dette med sprøytene og sånn ja…

  P-plaster er jævlig upraktisk om man har mye slitasje på stedet der det skal sitte. Spiral setter sej gjerne FAST i livmora (legen som skulle ta ut min sa at det hadde hun ALDRI hørt om, helt til hun måtte røske den ut og sto med en del av livmorveggen i handa sammen med jævelen. Hvilket jeg mistenker er en medvirkende grunn til at jeg plutselig har blitt jævla infertil), og sist, men ikek minst, hold deg langt pokker una SPØRYTA, for hver gang det er på tide å ta ny, blir du kasta ut i verdens mest heavy hormonparty. Ikke av egen erfaring, men igjennom observasjon av ei venninne…

  Men, kjære søster, min erfaring med Yasmin (Den jeg tok het dog ikke yasminELLE) var at det var færre bivirkninger enn trionetta (som jeg bare gikk opp i vekt med)

 5. Jeg må si meg uenig i at dong er så kjipt og jævlig som folk skal ha det til. Jeg for min del bruker gjerne kondom sammen med p-ringen jeg, men det er mest fordi da slipper jeg alt sølet etterpå! Det er et pluss det! Grin

 6. Cecilie:
  Jeg har to venninner med P-stav, og begge to har stort sett bare vært plaget med den. Hun ene blør og blør, og har nesten omvendt syklus – og hun andre har utviklet migrene og masse andre plager av den. Dessuten.. ja, sprøyte, og det er så ukult. Razz Spiral-historien din var igrunn grotesk! ..selv om det som skjedde med søsteren min igrunn sikret at jeg aldri skal ha noen spiral i meg. Razz

  Når det gjelder Trionetta, så har jeg egentlig ikke så voldsomt med bivirkninger, men de jeg har er jo ekstreme – og det virker som de blir verre for hver gang jeg starter opp igjen etter en pause. Skal ta en telefon til den kjekke fastlegen min og spørre ham om Yasmin/Yasminelle vs. Trionetta – såvidt jeg kan se er ikke forskjellene store – men listen over bivirkninger er mindre med Yasmin enn Yasminelle. Det er dog Yasminelle som er nevnt på diverse websider som erstatning for Trionetta. Uansett, vektøkning i mitt tilfelle er et pluss! Wink

  Licota:
  Jeg syns faktisk gummi suger ekstremt, og jeg syns det er stor forskjell på sex med, og uten gummi – såpass mye at jeg heller styrer unna, dersom det er “forsvarlig”. Og eh, jeg sier egentlig ikke dette høyt, med sølet er jo en bonus! Wink Seriøst, gummi er utelukkende stress, og jeg ser helst at jeg slipper.

 7. Haha. Huff. Vel, sant nok – vi trenger litt nytenking når det gjelder prevensjon, gitt. Noe som ikke involverer ustabile kvinnfolk på hormontrip, eller menn som må kle på seg før man har sex Wink

  Takke seg til sex når man ikke trenger å beskytte seg (i hvert fall ikke for å unngå å bli gravid, i det minste – andre ting er det jo mer eller mindre kun gummi som beskytter mot uansett, og da er man jo like langt…)

  “bare en bonus” -> ROFL, rett og slett GrinGrinGrinGrin

 8. Akk, kjemiske hormoner er djevelens verk og har ingenting i en kvinnekropp å gjøre, spør du meg. La meg heller anbefale:

  http://www.buenaventura.no/pfc11.html

  http://en.wikipedia.org/wiki/Fertility_awareness

  Smile

 9. Søte, gode søss Smile
  I hear you, I hear you!! Jeg har gått å snakket om PHE helt siden jeg leste dette. Det er det mest treffende…eh..syndromet jeg har hørt om Wink
  By the way, p-sprøyte kan man ikke droppe om hormonene dreper deg..

  Ellers er du også noe for deg selv Smile Bra vi kan være noe for oss selv for hverandre… Smile Skal skrive mer senere… Så så vidt at det var flere her jeg burde lese.. Til da – masse gode lange trøsteklemmer…

  Love you alot!!!

 10. Ørjan:
  Prevensjon uten bivirkninger hadde vært flott, ja. Alternativet er jo å la være å ha sex, men hvor morsomt er det? Jeg hadde ikke turt å droppe prevensjon fordi den ene angivelig er “ufruktbar” – ikke etter at søsteren min ble gravid til tross for at hun var blitt steril etter spiral-helvete.

  Susanne:
  Haha, kult at jeg har gitt liv et nytt begrep! Jeg skjønte dog ikke hva du mente med det du sa om P-sprøyte? Please clarify. Heart

 11. Hihi Razz
  Jeg mente bare at når du har satt sprøyta, og hormonene gjør deg GAL, så går det ikke an å slutte… Da må du gå 3 mnd med en kropp full av fæle hormoner Thinking Tar du piller eller ringen, kan du slutte om det blit for ille Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.