dysfunksjonell.no
27Feb/070

Mitt første møte med NTNU

På fredag hadde jeg jo en avtale med to av rådgiverne for funksjonshemmede studenter, en avtale jeg hadde sett mye frem til. Da jeg kom opp til Dragvoll ble jeg møtt av Hanne – og senere også Jarle, som tok meg med på omvisning på hele Dragvoll. Jeg fikk se hvordan skolen var inndelt, hvor jeg kunne finne de ulike tingene som feks. kafé, arbeidsrom, klasserom, forelesere, kontorer av forskjellig art – og jo mer jeg så, jo mer visste jeg at dette var skolen for meg. Dragvoll har alt! Og det den ikke har, tror jeg sannelig ikke det er verdt å ha – det var nesten så man bare kunne bo der. Wink Vi snakket endel om tilrettelegginger, hvilke tilbud NTNU har til funksjonshemmede studenter, assistentordningen min, og bolig, ikke minst.

Kan hende jeg er merkelig, men jeg legger merke til de underligste ting. I dette spesielle tilfellet var det det faktum at døråpnerne og kodelåsene faktisk var montert i korrekt høyde i forhold til meg som rullestolbruker. Selvsagt tror man at det er en selvfølge overalt, men det er det altså ikke – det er både overraskende og skremmende å oppdage at ”tilrettelagte steder” ikke engang har lysbrytere osv. montert i en høyde hvor man har sjans til å nå den. Dette var dog ikke tilfellet på NTNU, og personlig gav det meg et meget godt førsteinntrykk.

Utfallet av møtet var iallfall at jeg fikk vite at de svært gjerne vil ha meg som student der, og at de vil hjelpe meg med det jeg måtte trenge hjelp til. Fikk vite endel praktiske ting om eksamener, bruk av datamaskiner, notathjelp, fadderordninger, og slike ting – i tillegg til at jeg har førsteprioritet på den leiligheten jeg har lyst på. Fikk dessverre ikke sett på den, men jeg vet sånn ca. hvor den ligger hen, og det er sentralt og fint. Så nå har jeg sendt inn søknad på den, men fikk vite at den ”var min” uansett egentlig – og Jarle sa at de bare kunne gi beskjed om å rulle ut den røde løperen for meg. Wink Jeg fortalte dem også at jeg faktisk er redd for å håpe, eller tro, at dette skal gå iorden, fordi jeg er redd for å bli skuffa – men de sa at de ikke kunne se hva som skulle hindre meg i å få det til, og det er jo absolutt koselig å høre.

Nå gjenstår det bare å sende inn omslagsarket med karakterutskrifter og attester til opptakskontoret, når det kommer, og å sende en legeerklæring ang. funksjonshemmingen min og ellers hjelpebehovet mitt til SiT. Ja, for ikke å glemme en eksamen i Webdesign, og en eksamen i Nyere Historie. Jeg er ved godt mot! Smile

Posted by Shamini on February 27, 2007 – 6:23 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. *være glad sammen med* Smile

 2. Yay! vi liker gode tilbakemeldinger og førsteinntrykk! Jeg trenger å være glad for noe i dag, så jeg kan gjerne være glad med/for deg! Grin

 3. Hei Shamini!
  Å så moro! *være glad sammen med deg og kommentator #1 her!*
  Da har jeg kommet inn her også veitu Smile
  Stor klem fra Gothica (Hp-Gothica Wink )

 4. Licota:
  Besøk babe, besøk! Wink *suss*

  Ørjan:
  Ja, vi gjør det, gjør vi ikke? Jeg håper bare det vedvarer, og jeg må innrømme at tålmodigheten min er iferd med å ta slutt. Dog, idag går søknadsfristen ut, så da kommer omslagsarket fra SO snart! Fortsett å krysse alt som er! Grin

  Gothica:
  Velkommen hit! Koselig å se at også du har “forvillet” deg inn til meg. Wink Dersom du føler for det, så kan du selvsagt krysse en finger eller to, du også. Hvordan går det med Bøllefrøet? *kjempeklem*

 5. Yay XD Flott å høre, snuppa. Liker sånt. Og det skulle virkelig bare mangle, syns nå jeg da – men ikke alle tenker vel slik Wink

 6. Bøllefrøet er nå kommet til verden, for snart 5 uker siden Grin *bilde av han i bloggen da Razz* Han er så søt atte, og begynt å få dobbelthake *thihi*


Leave a comment

No trackbacks yet.