dysfunksjonell.no
11Feb/070

ZenPhoto & ZenPress

Jeg sier det igjen, jeg - det man ikke kan gjøre i WordPress, er pokker ikke verdt å kunne gjøre! Nå har jeg lekt meg litt med galleri-opsjoner igjen, ettersom jeg fortsatt irriterer meg over at jeg ikke har funnet noen enkel måte å legge til relevante bilder/thumbnails i innleggene mine. Idag lette jeg etter LightBox, som André bruker, men istedet kom jeg over et utrolig lite, lett konfigurerbart og stilrent galleri, med tilhørende plugin for å sette bilder inn i innleggene.

Førstnevnte er ZenPhoto, og det ligger et demo-galleri på sidene deres, som viser utseendet. Galleriet er mySQL-basert, og svært enkelt å sette opp - jeg klarte det uten problemer. Deretter er det ZenPress, som er en liten og søt plugin for WordPress, hvor du bare velger hvilket album du vil hente bilde(r) fra, og hvor i innlegget du ønsker å sette det inn hen. I tillegg kan du forhåndkonfigurere størrelsen på bildet, og justering i forhold til teksten. Neat!

Edit, 23:24:
Etter lang tids ergrelser over at det der forbannede themet ikke kunne settes opp som jeg helst ville ha det, har jeg valgt å gå tilbake til themet som jeg fikk av André. Jeg smalt sammen en ny header (modellen er en av mine egne 3D-modeller), og kommer til å bruke dette themet inntil at jeg har lært meg nok CSS og PHP til å kunne snekre sammen mitt eget fra scratch. Ikke hold pusten mens dere venter. Wink

Posted by Shamini on February 11, 2007 – 5:00 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. kjekt! må ta en titt på dette til en av sidene mine. Takker for tipset (når man er for lat til å lete selv, så må man jo utnytte andres iherdighet) *klemme*

 2. Personlig syns jeg jo at litt av poenget er å kunne dele ting man finner, som fungerer bra. Jeg har ikke fått tweaket ZenPress til å funke helt som jeg vil enda, men det kommer etterhvert. Chassis-vifta mi holder på å drive meg fra vettet, så jeg klarer liksom ikke helt å fokusere på noe som helst her. Razz *klem*

 3. Hm. Kanskje jeg burde titte på den…

 4. WP rocker bolle! Det gjør derimot ikke kommentator-Ivers, han har vært kævlig sløv i det siste.

 5. Personlig liker jeg nå den muligheten WP selv har til å laste opp bilder, for så å sette dem inn når du skriver.

 6. André: Ja, der var det en KLAR forbedring å spore. Denne enkle import/export, derimot, har jeg hatt litt problemer med, men det kan skyldes servertrøbbel.

 7. Iversen:
  Nåja – du er savnet, men jeg vet at du er der, og at du forhåpentligvis kommer sterkere tilbake! Så lenge du ikke svikter, så. Wink

  André:
  Men kjære deg, den funksjonen har jeg ikke funnet enda? Enlighten me, please? Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.