dysfunksjonell.no
23Jan/070

Trondheim

Jeg har bestemt meg for å vende nesa ut av døra, og sette kursen mot Trondheim. Alle som kjenner meg vet jo at jeg snakker om så mangt, men at det sjeldent settes i verk tiltak for å gjennomføre mine høytsvevende planer. Mye fordi jeg er så pokkers avhengig av andre mennesker, uansett hva jeg har lyst til å gjøre. Joda, jeg har da klart å venne meg til det også - og føler ikke lenger behov for å knuse alt i umiddelbart nærhet, i ren frustrasjon. Poenget mitt var at jeg ringte NSB, fikk meg en kjempehyggelig overraskelse - og booket billettene mine til Trondheim by. Overraskelsen var den at jeg kunne reise med gratis ledsager, såfremt jeg har ledsagerbevis, og det lettet enormt på den økonomiske bakdelen av en slik "spontan" utflukt. Prisen tur/retur ble nemlig ca. 900,- kroner, mot ca. 2800,- kroner som jeg måtte betalt normalt. Må innrømme at jeg ikke hadde trodd jeg skulle møte på slik velvilje, men så har jeg vel kanskje et par positive overraskelser tilgode. Dette åpnet dog også for hel nye muligheter! Så lenge jeg har noen som kan være med meg, så kan jeg jo dra på tur oftere - uten å bli ruinert. Gøy!

Da jeg skulle booke hotellrom, støtte jeg på en ganske skremmende problemstilling. Jeg ringte nemlig Thon Hotel Trondheim, ettersom jeg har slikt Thon-kort som gir meg poeng, og fordeler ved overnatting, og ble der fortalt at de ikke kunne tilby meg handikaprom lenger. Da jeg spurte resepsjonisten om hva som var dealen med det, kunne hun fortelle at de lå i 2. etasje - og at hele denne etasjen nå var omgjort til kjøpesenter. Hva faen? Jeg fikk frem et: "Jaha? Går vi tilbake i tid?", men dette kunne ikke den ellers svært hyggelige damen svare meg på. Jeg tenker.. hva får et moderne hotell midt i Trondheim sentrum til å fjerne handikaprommene sine i 2007? Lite å gjøre med det gitt, annet enn å kanskje skrive en liten snutt om det - og sende til avisen. Skremmende er det iallfall, for jeg trodde målet var å tilrettelegge samfunnet for handikappede, og ikke å gjøre ting dobbelt så kinkige som de er idag.

Jeg er bittelitt usikker på hva jeg egentlig skal gjøre i Trondheim, men jeg trenger å oppleve noe spennende - og ikke minst komme meg ut av huset i noen dager, så det blir sikkert bra uansett. Har en date med Bodil, Gine og sikkert Malin, så action blir det vel helt sikkert uansett pokker. Egons, jenter? Razz

Posted by Shamini on January 23, 2007 – 1:47 AM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. GJØRE i Trondheim?
  La meg få skrive deg en liste, jente!
  Det er huuuundre morsomme ting å gjøre i Trondheim! Selv i rullestol!
  Si i fra når det nærmer seg avreise, så skal du få en god oversikt Wink

  *fnis*

  *savner Trondheim*

 2. Seriøst? Jeg trodde norge hadde en slik lov for tilrettelegging av fasiliteter for handikappede, men det gjelder vel kanskje bare offentlige bygg – og de er vel ikke alltid like flinke de heller.

  Det er jo hull i hodet…

  Velvel. Det årnar seg, som Petter ville sagt.

 3. Shopping..et must!!! Smile
  Eller..som sliten å fattig student som meg:Vindus shopping!
  Jeg digger å bare kikke i vinduer..billig er det og..
  Ikke minst er jo Tr.heim en fantastisk pen by..
  Samt masse pent på..2 ben Smile

 4. Så bra! Nå ble jeg glad på dine vegne!

 5. Jeg må bare kommentere det med ledsager – ledsageren skal kunne komme inn gratis på de aller fleste offentlige transporter / kulturtilbud så lenge du har ledsagerbeviset ja. Smile Jeg tror jeg også har det et sted. *lete*

 6. Cec:
  Ja takk, kom gjerne med en liste du – jeg skal holde deg oppdatert på MSN, jeg. Det gjelder forøvrig det meste. Og takk for at du er den du er, det vil jeg alltid være takknemlig for – håper du vet det.

  Ørjan:
  Velferdsnorge har mange, mange lover å regler som både staten og det øvrige offentlige driter 110% i. Det er da virkelig ikke noe nytt? Var det ikke nettopp noe oppe i media om noen trikker eller busser i Oslo som var splitter nye, men dog ikke tilrettelagte – i 2006? Patetisk.

  Licota:
  Takk vennen. Om ledsager kommer inn gratis, eller ikke, er opp til arrangøren, faktisk. Og om arrangøren ønsker å være et såkalt “rævhøl”, så nytter det ikke å komme viftende med ledsagerbevis. Flyselskapene feks. har til og med gått vekk fra honnør-ordningen – og der blir du ledd av, om du spør om ledsager reiser gratis, eller iallfall på halv billett.


Leave a comment

No trackbacks yet.