dysfunksjonell.no
2Dec/060

2. adjektiv: “Varm”

Jeg føler meg mildt sagt forvirra, jeg. Igår tenkte jeg at jeg skulle spise varm middag, for en gangs skyld, og benket meg foran TVen med en tallerken kylling i bretagnesaus og ris. Fredagskveld og greier, og hva var på TV? Ca. ingenting. Jeg switcha litt, og så deler av "Senkveld med Thomas og Harald" - i tillegg rakk jeg akkurat å få med meg Morten Abels fremføring av sin nye singel "Big Brother" på det derre Skavlan-programmet. Spennende? Not so much.

Må dessverre innrømme at jeg mistet all respekt jeg måtte hatt for Morten Abel, både som person og artist, da jeg så ham opptre live på "Rock Mot Rus" på Andenes i 1994. For de av dere som ikke kjenner til konseptet, så er dette da Nord-Norges største rockemønstring, og som avslutning på arrangementet leies det som regel inn 3 relativt store, norske band. I 1994 var det altså Flava 2 Da Bone, Vibeke Saugestad og The September When som avsluttet - og jeg hadde reist dit sammen med vår lokale ungdomsklubbvi hadde dessuten et band med i konkurransen, uten at jeg på stående fot husker hva de kalte seg, eller hvilken plassering de fikk til sist. Husker bare at vi stod fremst, at vi filmet det, og at det var enorme problemer med lyden..
Vel, i 1994 var jeg 15 år, og det var egentlig ganske kult å være med på ..eh, rocketur til Andenes! Og jeg må innrømme at det var kult å se Flava 2 Da Bone opptre live, for dette var jo et band vi alle hadde sett på TV, og kunne sangene til. Vibeke Saugestad derimot kunne de virkelig spart seg for, og det var ikke så mange som satte pris på kattejammeret hennes - men da The September When entret scenen, stod jubelen i taket. På denne tiden var de store, og presset mot scenen var enormt. I tillegg var det røykfullt, varmt og tung luft - og det gikk som det måtte gå det, medic hadde nok å henge fingrene i. Nå skal jeg benytte sjansen til å rose arrangørene bak RMR, som hadde nok hjerneceller til å tenke ut en genial plassering for oss rullestolbrukere. Vi ble nemlig plassert foran catwalken, men mellom den og sikkerhetsgjerdet som holdt alle fjortisene tilbake, og satt dermed trygt - med knall utsikt til det som skjedde på scenen. All honnør til dem! Så satt jeg der da, sammen med en gutt fra Sortlandtotalt uinteressant info, ja? Poenget jeg ville frem til var iallfall at når Morten Abel kom ut på scenen, så sang han, og dansa som bare han kan - og under den ene sangen satte han kursen for catwalken. Da han kom helt ut på kanten, og skulle jåle seg til litt ekstra, så klarte mannen å tråkke ca. en halv meter utenfor scenekanten - og med et brak.. ramla han av scenen, og havna midt mellom rullestolene våre. Ikke skjønner jeg hvordan han klarte det, og jeg tror nok at en viss Abel var rimelig varm i kinna etterpå. Etter det har jeg liksom ikke helt klart å se på ham i et seriøst perspektiv, dessverre.

Anyway, nå skal jeg stikke og nyte rykende varme boller, og kanelsnurrer - så får dere alle ha en riktig flott.. lørdagskveld!

Posted by Shamini on December 2, 2006 – 4:53 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. *fnis* Morten Abel slo nesten hun derre dama som stage-divet rett i betongen. Husker ikke hva hun heter. Mira Craig?

  Ah. Grin

  *momse litt mer Toffifee*

 2. Heia!

  Var det da Ember spilte? Smile
  Blander sammen årene, jeg… 1994… Da gikk jeg i 7.? *fnis* Det var Tore-året! Husker du?
  Men da het de kanskje ikke Ember? Og ikke kom de videre kangt heller – tror jeg ikke Wink

  Gleder meg til å se deg i jula! Lenge siden… Husk å si fra om du stkker innom byen min da Smile

  Klem

 3. LOL

  Kan ikke ta ham seriøst selv uten å ha sett ham sleike betong, jeg, da Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.