dysfunksjonell.no
1Dec/060

1. adjektiv: “Lykkelig”

Da var 1. desember her, og fortsatt er det ikke et eneste gram snø ute. Temperaturen ser ikke ut til å ville senke seg, og lykkelig er jeg for det! Merkelig med det, men jeg har aldri vært typen som ønsker den første snøen, og isen velkommen. Jeg liker det ikke, og kunne godt tenkt meg å flytte til varmere strøk. Kanskje et sted hvor jeg heller kunne beskuet kritthvite strender, istedet for et snølagt jorde? Nå er det ikke mer enn 23 dager igjen til julaften, og hva ser jeg frem til? Hm, "Tre Nøtter til Askepott" som jeg aldri klarer å karre meg ut av senga for å se? Eller julemiddagen med pinnekjøtt, poteter og deilig kålrabistappe - som vi innen den tid har spist sikkert fem ganger allerede? Kanskje alle pakkene som venter på meg under det ikke-eksisterende juletreet? Nei, det blir nok ikke jul her i huset i år heller - selv om jeg nok skal klare å bruke den 24. som unnskylding til å dolle meg opp litt ekstra (det hører dog med til historien at jeg tilbrakte fjorårets julaften i pysjamas).

I anledning 1. desember har André startet Adjektivkalender-utfordringen sin til meg, og dette er det første innlegget ut. Må nesten si at jeg har gjort en pangstart, for allerede i andre setning dukket dagens adjektiv opp, helt av seg selv.

Kan hende dette er litt feil høytid å være takknemlig, og lykkelig for ting - men jeg må innrømme at jeg er på en av disse oppturene, og jeg er genuint lykkelig om dagen. Jeg har det bra! Den nye hobbyen min er genial, og jeg syns selv bildene mine blir bedre, og bedre. Har fått masse skryt, og jeg kan ikke vente med å få vist "mentor" mine siste kreasjoner. Skal legge ut en av dem til dere her, og merk dere at dette er en windows-bakgrunn, derfor har jeg valgt å bruke en dus bakgrunn på henne. Det klør i fingrene etter å fortsette arbeidet, men engelen på høyre skulder whiner noe om lekser, og CSS. Burde vel kanskje gjøre unna leksene først ja - men dette har iallfall fått meg til å revurdere neste års skoleplaner. Jeg tror nemlig jeg kommer til å søke opptak på studier innen 3D-modellering og spilldesign! Hadde jeg kommet inn på en slik linje, vel.. så hadde jeg blitt lykkeligste jenta i verden! Grin

Aerilyn
"Aerilyn"

Posted by Shamini on December 1, 2006 – 4:22 PM

Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Hva? Lykkeligste? Uten meg? *SKUFFA* men ok – det hadde faktisk vært kult! Grin Kanskje det hadde kommet noen interessante spill da…?

 2. Ikke dårlig. Hvilken software bruker du? Jeg begynner med 3ds max til neste år på skolen, men tenkte å starte litt med en gang første spillprosjekt er ferdig. Noen hete tips?

  Hvis du vil starte med spilldesign ville jeg tenkt meg om to ganger før jeg valgte skole. Jeg kjenner flere som har forsøkt seg på linja til Noroff, og de har vært svært, svært misfornøyde. Ellers kan du jo spørre Siri hvor velorganiserte spillstudier tenderer til å være i Norge … jeg studerer i London, og de har ikke helt klart å slå en balanse mellom hvilke evner du egentlig trenger i spilldesign og hvilken kompetanse som tar seg godt ut i brosjyrene deres. En spilldesigner har nemlig praktisk talt null bruk for 3d-modellering, animasjon, programmering og andre tekniske ferdigheter. En spilldesigners jobb er konseptutvikling i samarbeid med art director, lead artist, manusforfatter og lead programmer. Det er evner som først og fremst tilegnes gjennom å forstå et voldsomt volum teori og ikke minst ha spilt og analysert fryktelig, fryktelig mange spill.

  Hva hadde du tenkt å spesialisere deg på hvis du bestemmer deg for å ta Det Store Steget?

 3. Erlend:
  Jeg bruker et program som heter “Poser 6”, og siden jeg er helt fersk på dette, har jeg ikke vært borti allverden enda. Storkoser meg iallfall, og ser at modellene mine blir bedre og bedre – skal poste et nytt bilde idag.

  Spilldesign var tanken, men dersom det ikke er 3D-modellering, animasjon og sånt man jobber med, så må jeg revurdere saken. Jeg vil være en av de som lager karakterene, og skaper liv i dem. Kan du tipse meg om hva det er jeg burde se etter da? Spilt spill har jeg vel gjort siden jeg var 12 år, på PC, men jeg er jo en av disse nerdejentene som faktisk eier en original Commodore 64 – som faktisk er i god stand. Wink Jeg sier bare: “Press Play on Tape”..

  England, sier du? Kanskje vi blir fler som flytter over til De Britiske Øyer? Kan ikke si at det ville bydd meg imot akkurat – selv om jeg.. slapp av.. ikke hadde planer om å flytte inn til deg. Wink

  Kos å se deg her dog! ..selv om jeg fortsatt er litt flau for at jeg dreit på draget, første gangen jeg snakket med deg. Grin Håper du har det fint der borte, og at studiene dine går bra. *klem*

 4. Wee!

  Lykkelig! Grin

 5. Det du nok vil gjøre er modellering og animasjon. Da vil du lære å bygge 3D-modeller (som er forbausende teknisk, men selvsagt først og fremst kreativt) og animasjon (som er veldig gøy). Du vil sikkert også få en innføring i teksturarbeid. Du lærer mye anatomi, arkitektur og komposisjon i tillgg til selve modelleringen og animasjonen, og mulighetene dine i bransjen blir temmelig brede. Du vil sannsynligvis starte ut med å gjøre litt kjipe saker med mindre porteføljen din er så god at du blir satt rett på animasjon og modellering av figurer.

  Var jeg deg, ville jeg forberedt meg på å gjøre minst ett forholdsvis trivielt freelance-engasjement (modellere bakgrunnsobjekter, kanskje animere såkalt “incidential animations”, det vil si alt fra flagg som vaier i vinden til folk som står og heier i bakgrunnen på en fotballkamp) for å få erfaring, og deretter sende porteføljen din rundt omkring sammen med det profesjonelle arbeidet ditt. Som i alle andre bransjer er det viktig med erfaring. Ettersom du jobber deg lenger og lenger oppover, kan du forvente å bli animation lead, lead character artist, character designer eller til og med art director. Og den typen ferdigheter kan brukes i mange forskjellige bransjer, så om spillbransjen blir litt for trang for deg, kan du lett komme inn i film, reklame eller grafisk utvikling hos et designbyrå.

  Se etter linjer som dreier seg om 3d-animasjon. Det vil handle om modellering, animasjon og karakterutvikling. Pass på å lese godt på hva kursene tilbyr … det er mange dårlig strukturerte linjer der ute. Pass deg særlig for “multimedia design”, som stort sett bare er en salig suppe av grafisk design, webdesign, 3d-animasjon og som knapt gir deg kompetanse til å bake boller. Kjenner mange som har gått i den fella. Det er dessuten et temmelig trangt marked, så du er nødt til å bli *best* for å nå særlig langt. Det krever disiplin og vilje, men det sier jo seg selv.

  Du gjorde et forholdsvis godt inntrykk første gang jeg snakket med deg, så no worries der. Smile

 6. Hvis du er snill kan jeg sende deg VHS’en med 3 nøtter til Askepott, som jeg kjøpte for 12 år siden fordi jeg aldri fikk sett filmen pga at bestefaren min alltid tok meg med i kirka da den gikk XD

  Oda har kjøpt julegave til deg. Skal sende så den kommer fram før jul Razz
  Den er jævla liten men det er tanken som teller Wink


Leave a comment

No trackbacks yet.