dysfunksjonell.no
14Nov/060

“The Departed” [2006]

Da har KinoGodt'et endelig fått sett film igjen, og denne gangen falt valget på filmen "The Departed", etter anbefaling fra Filip. På forhånd visste jeg ingenting om filmen, og jeg hadde ikke engang orket å IMDB'e den for å finne ut hva den handlet om - dette angrer jeg overhodet ikke på! Spennende action, regissert av selveste Martin Scorcese (som har storfilmer som "Raging Bull", "Casino", "Gangs of New York" og "The Aviator" på samvittigheten) - kunne det blitt bedre?

Jeg lar følgende IMDB-oppsummering tale for seg selv:

Revolves around a rivalry between the Massachusetts police force and an Irish-American gang. A gangster is chosen to infiltrate the police force while a young police officer is chosen to infiltrate the gang. When their paths cross, what will be the result?

Personlig har jeg aldri hatt sansen for Leonardo DiCaprio, men i denne filmen spiller han en storslagen rolle - og den fikk meg til å se på ham som skuespiller med nye øyne. Matt Damon spiller stort sett bare gode roller, så han skal jeg ikke engang kommentere - og ellers ser man Martin Sheen, Mark Wahlberg, og ikke minst Jack Nicholson. En film du absolutt burde få med deg!

Karakter: 5/5
"The Departed", IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0407887/

Posted by Shamini on November 14, 2006 – 10:22 PM

Filed under: Critiques Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)
 1. Tja… DiCaprio er da slett ingen dårlig skuespiller, egentlig. Han har da gjort en del ganske så gode roller, selv om andre ting, og de få dårlige rollene han har gjort, gjerne overskygger det bra han har gjort. Fyren ble vel en smule stigmatisert av Titanic, og har vel aldri helt kommet over den der…

  Men, filmer som “What’s Eating Gilbert Grape”, “The Basketball Diaries”, “The Man in the Iron Mask”, “Gangs of New York”, “The Aviator” og nå “The Departed” viser at DiCaprio faktisk er ganske så ok som skuespiller – ta gjerne med Titanic og – man kan si mye om den filmen, men skuespillerprestasjonene, i hvert fall til helt på slutten, er da over gjennomsnittet stort sett.

  Jeg er egentlig ikke noen fan av DiCaprio selv, men må faktisk innrømme at han har gjort både interessante, kommersielle, og gode/dårlige rollevalg opp igjennom. Tror kanskje han er litt overvurdert som “fløtepus” og litt undervurdert som skuespiller…

 2. Veeent nå litt. Har du kalt deg KinoGodt på O’herlige IRC?

 3. Iversen:
  Gratulerer! De har vunnet en.. katt! Går De videre til neste spørsmål? Wink Joda, jeg er KinoGodt – the one, and only sådan. Jeg antar at du har kalt/kaller deg Iversen på IRC, og jeg må innrømme at jeg ikke klarte å legge sammen to og to selv, før nå. Beklager om jeg har vært bitch mot deg på #Norge, men det er på en måte “ward-off-chilidsh-and/or-pervert-delinquents”-mode’n min på IRC.

 4. Neida, jeg har aldri kalt meg Iversen på IRC, not to worry. Jeg kalte meg poseidon3 og etterhvert en del variasjoner over posse(sett inn suffix her). Men da vet jeg jo hvor jeg hadde nicket fra, for #Norge har jeg vel vært innom en gang eller to. Jeg hang mest på #Quiz-Show.

 5. Hei du Smile

  Har faktisk vært på kino og dett den!! Slå den Wink hihi
  Synes kanskje ikke den var så ufattelig bra…?! Eller, den var jo bra, men ble litt skuff da i slutten.. Man kan jo ikke gjøre sånn! Stakkar Leo som slet så mye.. Frown Er det kanskje litt dumt å si det her…?
  Men han spiller bra som vanlig. Matt Damon, tja.. Bra nok Grin

  Etter litt mer ettertanke, får den en blanding av terningkast 4 og 5. Kun for slutten at 4-tallet er der..

  See you soon Smile
  *klemmer*


Leave a comment

No trackbacks yet.