dysfunksjonell.no
11Oct/060

“The Hills Have Eyes” [2006]

Jeg ble anbefalt denne filmen av en kamerat, og sucker for skrekkfilmer som jeg er, fant jeg ut at jeg måtte sjekke den ut. Jeg er litt usikker på hva jeg skal si om den, for jeg heller til å si at den både var "bra", og "mindre bra". Det som virkelig gjorde den severdig, var nok at de ikke hadde spart på noe - så dette er absolutt ikke en film for såkalte sarte sjeler.

Filmen handler om en familie som er på "roadtrip" mot California, og som stopper for å fylle bensin midt i New Mexicos ørken, hvor de får vite om en snarvei over fjellene. Ivrige etter å komme seg til destinasjonen, bestemmer de seg for å ta denne snarveien - men under dramatiske omstendigheter punkterer de, bilen skjener ut, og de totalvraker den i en stor stein. Plutselig er de strandet, uten livstegn i mils omkrets, og uten mobildekning. Hva skjer? Jo, de finner snart ut at de slett ikke er alene, som de først hadde trodd...
Selve storyen var ikke av de beste, kanskje noe forutsigbar, men likevel såpass spennende at iallfall jeg skvatt til flere ganger - og det er slett ikke mange filmer som har klart å skremme meg på den måten (for min del er det det at jeg bare VET at noe kommer til å skje, som skremmer meg mest).

Etter et raskt søk på IMDB fant jeg ut at originalen av denne filmen kom ut i 1977, og at dette er en remake. Det forklarer kanskje déjà-vu følelsen jeg hadde under hele filmen, ellers eksisterer det en veeeldig lik film der ute. Jeg mener iallfall bestemt at jeg har sett dette før, men kan ikke huske tittelen. Uansett, filmen er en av Wes Cravens kreasjoner - og bare det er jo egentlig grunn nok til å se den, om så bare for underholdningens skyld. Ja, for tåler du å se blod, i store mengder, så er det bare å benke seg foran TVen.

Karakter: 4/5
“The Hills Have Eyes”, IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0454841/

Posted by Shamini on October 11, 2006 – 12:53 AM

Filed under: Critiques Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.