dysfunksjonell.no
8Sep/060

28/08/06: Silver Streak’s Callista x Silver Streak’s Keep it Tidy

På denne datoen ble det skrevet et lite stykke historie, her hos Silver Streak Chinchilla. Det aller første kullet etter to dyr fra eget oppdrett, så nemlig dagens lys, og det ble hele to Sølvmarmorerte hanner på 48 og 46 gram. Jeg hadde lenge ventet på disse ungene, og gått på nåler for at noe skulle skjære seg - men fødselen gikk bra, og begge ungene var friske, raske og velskapte.

Dessverre gikk det bare én dag, før jeg oppdaget at begge ungene hadde bittskader i nakken og på ryggen, og den ene ungen manglet tilsynelatende evnen til å ta til seg næring. Jeg antar at det var ungene som hadde slåss seg imellom, og at den minste tapte kampen, for mellom foreldrene var det rolig, og fredelig - og det virket ikke som om at det hadde skjedd noe. Dog, det er slett ikke uvanlig at unger angriper hverandre fra fødsel av, dersom den ene er svakere enn den andre. Selv om det ikke var noe synlig galt med den minste, kan den likevel ha vært syk - og det er vel ikke uten grunn at det kalles "survival of the fittest".

Den gjenlevende hannen vokser som et uvær, og veier idag hele 89 gram! Og det gleder meg enormt å se at han har en sånn god utvikling, så tidlig. Det blir svært spennende å følge ham fremover, og jeg tviler på at jeg klarer å selge ham. Wink


1. rad: 29. august, 2006 - 2. rad: 5. september, 2006

Posted by Shamini on September 8, 2006 – 6:46 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.