dysfunksjonell.no
16Aug/060

Student igjen – IT-Akademiet eller Noroff?

Tanker og visjoner om fremtiden har begynt å tre frem hos meg, etter lang tids stillestand. Jeg har nemlig bestemt meg for å studere igjen. Dette er ikke en sånn krampetrekning, men jeg har bestemt meg for å skaffe papirer på det jeg kan innen web, og design. Det er jo ikke å stikke under en stol, at jeg lenge har hatt lyst på en jobb. En ekte inntektskilde, istedet for denne uføretrygda som igrunn bare er deprimerende. Jeg har sagt det mange ganger - om jeg hadde funnet en jobb som hadde gitt meg det samme som trygda i inntekt, så hadde jeg gladelig byttet trygda mot noe å gjøre hver dag. Personlig kan jeg ikke fatte mennesker som leter etter unnskyldninger til å bare sitte på ræva, og glo i nærmeste vegg - mens de får penger for det. Penger som ikke rekker til noe. Penger som er med på å nedgradere det som burde vært en normal hverdag, til en hverdag hvor absolutt alt er et slit, et mas, og et sant puslespill.. for å få endene til å møtes. Joda, jeg tar meg økonomiske friheter som jeg egentlig ikke har råd til, men jeg er nødt til å gjøre noe morsomt iblant også. Jeg har iallfall nedgradert Canal+ abonnementet mitt fra "Entertain" til "Family", og fant ut at jeg sparte ca. 3000 kroner på årsbasis! Fantastisk, fatter ikke at jeg ikke har gjort det før.

Uansett, jeg har iallfall kikket på studier ved både IT-Akademiet og Noroff Instituttet - og jeg har vært i kontakt med Aetat i Bodø, for å finne ut om de kan gå inn og dekke utgiftene mine til iallfall det første året. Det hørtes veldig positivt ut, og saksbehandleren skulle sende meg søknadsskjemaer idag, for yrkesrettet attføring. Det revolusjonerende med disse to alternativene, er at de har såkalte "nettstudier", hvor man logisk nok studerer via internett. For meg betyr det at jeg kan ta den utdanningen jeg har ønsket meg i fler år, uten å sette hverken himmel eller helvete i bevegelse, for å flytte til et annet sted (joda, jeg vil fortsatt flytte herfra - men nå kan jeg iallfall studere mens jeg leter etter en løsning på dét problemet!). Jeg heller dog mer og mer mot IT-Akademiet, og de har oppstart 1. oktober, som jeg håper at jeg kan hive meg med på! Har fått veldig mye positiv tilbakemelding derfra, og jeg har tro på studieopplegget - men likevel er det litt vanskelig å bestemme seg.

Det første steget mot en ny hverdag som student er tatt!

Posted by Shamini on August 16, 2006 – 5:26 PM

Comments (0) Trackbacks (0)

Leave a comment

No trackbacks yet.