dysfunksjonell.no
10Nov/040

Sykehuset på selveste Halloween

Da var jeg omsider hjemme fra sykehuset, og ting er egentlig ganske greie. Jeg ble innlagt på sykehuset igjen, nøyaktig to år og fire dager siden sist gang, og datoen denne gangen var 31. oktober, selveste Halloween. Det begynte med at jeg våknet på morgenen - etter å ha slitt med den forbannede halsen altfor lenge - og var megaslapp. Jeg orket nesten ikke åpne øynene, så jeg ba Ranja ringe etter mamma og pappa. Jeg hadde jo også en legetime på Innhavet for å få sjekket halsen min, men den så jeg ikke noe mon i. Ikke altfor lenge etterpå fikset legen en ambulanse til meg, og jeg ble kjørt til Innhavet hvor han sjekket meg for diverse, og ville sette meg på en ny kur penicillin (tabletter). Nå takler jo ikke jeg å svelge slikt, så jeg ba ham om å få komme til et sted hvor jeg kunne få IV (intravenøst) istedet, og han gav meg igrunn valget mellom Steigentunet og Nordlandssykehuset. Jeg bare kikket på ham, sa at jeg ikke hadde noe dødsønske enda, og ba om å få komme til Bodø - og da bar det avsted.

Jeg skal ikke skrive detaljert om disse 8 dagene jeg har vært der, for det har ikke skjedd stort mer enn prøvetaking og andre ekle ting, men alt i alt har det likevel gått bra. Legene fant jo ikke ut hva jeg hadde da, men det ble konkludert med "luftveisinfeksjon" (bronkitt). En forøvrig temmelig slitsom lidelse, hvor jeg har hostet og harket slim i en uke, og det er ikke over enda. Jeg fikk venflon i armen (kanyle/nål/IV), som de kjørte fire doser antibiotika daglig rett i blodet mitt gjennom, og jeg kan love at det svei. Etterhvert måtte den byttes ut, settes i den andre armen, og så var det bare å ta imot enda mer antibiotika. Da jeg endelig kunne få vite at de skulle ta den ut, det var vel natt til igår, så får jeg vite at jeg skal på ytterligere enda en kur med Weifapenin, denne gangen dobbelt dose av sist, men det samme helvetet med "appelsinsmak". *tar 20 ml og grøsser verre*

Skal likevel rette en takk til hele R4, avd. for Dialyse og Nyreproblemer. Spesiell klem går til Hege (gratulerer med dagen igjen!), Hanne, Monica, Gunn-Hilde og Elin som hadde hovedansvaret for meg under hele oppholdet - dere er alle fantastiske mennesker, og jeg håper jeg får holde kontakten med dere. Og så.. må jeg jo nesten rette en takk til Jostein, verdens søteste ambulansesjåfør.. *fnis*.. for at jeg ikke kjedet meg ihjel på tur hjem fra Bodø idag. Kunne ikke hatt NOE bedre å hvile øynene på i 3,5 timer! Du var utrooolig søt, og jeg skal tenke på deg når det snør for første gang i år jeg, som jeg lovte deg. (... ikke hver dag en 23-åring får meg til å falle hodestups pladask på et par timer! Good going, hotstuff ... Wink

Posted by Shamini on November 10, 2004 – 1:31 AM

Filed under: 2002-2005 Leave a comment
Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.